About me

 

Hoi, hola, ciao!

Wat eet jij zoal op een dag? De meeste van jullie zullen vast dezelfde antwoorden geven op deze vraag. Nou, kaas, kip, eieren en zo, etc.. Dit zou ook mijn antwoord zijn geweest als je het mij een paar maanden geleden had gevraagd. Met 2 internationale ouders uit Italië en Perú heb ik al vroeg kennis gemaakt met typische gerechten uit deze landen. Vroeger at ik het allemaal en deze maaltijden waren voor mij doodnormaal. Ik wist niet anders. Sinds juli, dit jaar, ben ik voor een compleet plantaardige levensstijl gegaan, oftewel de welbekende term, ‘vegan’.

Dit jaar heb ik in de maand maart meegedaan aan een vegan challenge. Dit betekende geen dierlijke producten consumeren voor één maand. Ik had nog nooit eerder zoiets ervaren, maar ik wist dat dit goed te doen zou zijn. Uiteindelijk heb ik de hele maand de challenge gevolgd, ik voelde mij super en het gekke was dat ik niet eens per se behoefte had aan dierlijke producten! Na de challenge ben ik wel plantaardiger gaan leven, maar toch at ik weer één of 2 dagen in de week dierlijke producten, zoals vis en eieren. Ik heb dit zeker nog voor 3 maanden zo gedaan totdat ik mij weer meer begon te verdiepen in de plantaardige levensstijl. Een paar vrienden van mij waren al een tijdje vegan en zij vertelden er uit eigen ervaring goede verhalen over. Op een gegeven moment kwam ik ergens op internet vegan documentaires tegen, zoals Cowspiracy en What The Health. What The Health was de eerste documentaire wat ik heb gezien op Netflix wat mij echt aan het denken heeft gezet. Hierna ben ik nog in een paar andere documentaires gedoken wat echt een deur voor mij heeft geopend en deed realiseren in wat voor wereld wij eigenlijk leven. Ik kon op dat moment, en nu nog steeds, alleen maar denken: daar wil ik niet deel van uitmaken. Dit heeft er onder andere uiteindelijk toe geleid dat ik voor de volle 100% wilde gaan.

Vegan ben ik niet boem, pats, in één dag geworden. Ik ben langzaam begonnen mijn dierlijke consumptie stap voor stap gaan minderen. Als eerste schoof ik rood vlees aan de kant. Vervolgens schrapte ik kip van mijn menu, waarna eieren, kaas, ijs (vooral B&J’s :P) en tot slot vis volgden. Tot die tijd heb ik altijd gedacht dat ik deze producten nodig had, voor o.a. proteïne. Later ben ik erachter gekomen dat dit totale onzin is en dat een mens juist gemaakt is voor een plantaardige levensstijl en daar alle voedingsstoffen uit kan halen. Dit heeft er dus uiteindelijk toe geleid dat ik voor de volle 100% wilde gaan. Daarnaast combineer ik dit met een paar keer per week sporten, want daar houd ik nou eenmaal van sinds kleins af aan. Soms heb ik ook van die dagen dat ik denk: nehh, vandaag niet hoor, maar zodra ik het gedaan heb voel ik me weer helemaal top en ben ik best trots op mezelf! Voor mij is deze combinatie ontzettend belangrijk omdat ik mij er goed door voel. Natuurlijk mag een positieve mindset daarbij niet ontbreken! Zo heeft ieder persoon wel eens tegenslagen meegemaakt en dat gebeurt allemaal met een reden denk ik altijd. Je groeit erdoor. Waardeer wat je hebt en wat je kunt en houd van jezelf!

Met mijn blog hoop ik jullie te inspireren om (meer) plantaardig en actiever te leven. Het is makkelijker dan je denkt 😉

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *