Raspberry quinoa breakfast bars

 

Vroeger at ik iedere dag brood als ontbijt. Op een gegeven moment begon dit mij zo te vervelen en kwam het echt m’n neus uit. Ik ben toen gaan kijken voor ontbijtinspiratie en ik kwam zoveel heerlijke creaties tegen! Wat dacht je van een quinoabar gevuld met bosvruchten? Een recept van de welbekende bloggster Simply Quinoa. Wat is quinoa vraag je je misschien af? Quinoa smaakt nootachtig en je kunt het vergelijken met rijst en couscous. De quinoa-plant komt uit Zuid-Amerika en de Inca’s (de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika) aten deze zaden al duizenden jaren geleden! Nu is het een ware trend en steeds meer mensen proberen het uit. Quinoa zit bordevol proteïne, vitamine B1, B2, B3, E, vezels en mineralen. Bovendien is quinoa geen graansoort, maar een pseudograan, wat het dus heel geschikt maakt voor mensen die geen gluten binnen mogen krijgen. Quinoa vult net zo goed als brood en daarom kun je er dus een stevig ontbijtje van maken waardoor je na je ontbijt minder trek hebt in ongezonde tussendoortjes. Als je haast hebt en geen tijd hebt voor een rustig, uitgebreid ontbijtje thuis, kun je deze repen invriezen en zo meenemen voor onderweg!

Je zult er verstelt van staan hoeveel smaak deze quinoa bars hebben en je kunt er natuurlijk je eigen zelfgekozen beleg op smeren (pssst.. pindakaas of chocopasta! ;)).

 

 

Raspberry quinoa breakfast bars (12-16 repen)

Wat:
1 kop geprakte banaan
2 lijnzaad eieren (1 lijnzaadei = 1el gemalen lijzaad + 3el water)
2 el amandelboter of pindakaas
2 el citroensap
1 tl vanille (extract of poeder)
1 1/2 kop ongekookte havermout
1 kop gekookte quinoa
1 tl bakpoeder
1/3 kop kokos(bloesem)suiker
1/4 kop hennepzaad
Citroenrasp van 1 citroen
1 1/2 kop frambozen

Hoe:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg in een bakvorm (23cm x 23cm x 4cm) een vel bakpapier.
2. Meng in een grote kom de bananen, lijnzaadeieren, amandelboter, citroensap en vanille samen. Vervolgens voeg je de havermout, quinoa, bakpoeder, kokossuiker en citroenrasp toe. Meng dit goed samen totdat het één geheel wordt. Nu kun je de frambozen er doorheen roeren.
3. Gooi de mix in je bakvorm en strijk het beslag glad met een spatel of lepel.
4. Bak voor ongeveer 30-35 minuten totdat de bovenkant goudbruin kleurt en wat harder aanvoelt.
5. Haal uit de oven en snijd het in grote of kleine repen. Je kunt het voor 4-5 dagen in een luchtdichte bak bewaren, maar in de vriezer natuurlijk veel langer!

 

xo Laura

 

Bron: https://www.simplyquinoa.com/lemon-raspberry-quinoa-breakfast-bars/

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *