Top 5 tips voor een gezonde vakantie

 

Op vakantie gaan.. daar houden we toch allemaal van? Nu ik dit zo schrijf heb ik meteen zin om naar mijn volgende droombestemming te reizen! Op vakantie gaan heeft voor iedereen weer een andere betekenis. De één houdt van de hele dag op het strand liggen, de ander wilt elk hoekje van zijn of haar bestemming zien en de ander houdt van een actieve vakantie, etc. Ik behoor hoogstwaarschijnlijk tot de laatste categorie. Actief op pad gaan, van alles bekijken, meedoen met leuke activiteiten, maar relaxen hoort daar natuurlijk ook bij! Met relaxen bedoel ik ergens zitten en een hapje en drankje doen. En juist hier zit het ‘m! Meestal als we op vakantie gaan kiezen we voor de gewoonlijke, vette hap, zoals pizza en ijs in Italië, een hamburger in Amerika of een English Breakfast in Engeland. Wil je je tijdens je vakantie moe voelen, een opgeblazen buik hebben en constant trek hebben in nog meer vette happen dan moet je dit vooral doen. Waarschijnlijk wil je dit dus niet voelen. Als je dus op vakantie je gezonde levensstijl wilt doorzetten zal dit je met twee vingers in de neus makkelijk lukken! Yes, echt waar. Ik zal je vertellen hoe ik dat voor elkaar heb gekregen tijdens mijn vakantie deze zomer.

Deze zomervakantie heb ik één van mijn tofste reizen ooit gemaakt en mijn droom waargemaakt. Naar San Diego in California! Wat geweldig was dit, zeg! Een reis om nooit te vergeten en ik wil maar al te graag terug. Ik ben hier in totaal 3 weken gebleven, waarvan ik 2 weken een Engelse cursus heb gevolgd op een internationale campus en ook nog eens een weekendje naar Los Angeles geweest. Vervolgens heb ik mijn reis afgesloten door een paar daagjes mijn familie in Toronto te bezoeken. Natuurlijk ben ik voorbereid op pad geweest. Hierbij mijn top 5 tips hoe je je vakantie zo gezond mogelijk kunt maken!

 

5. huur een fiets (of hippe beach cruiser!)

Niets is fijner dan tijdens je vakantie heerlijk en relaxed op je fietsje door de stad te cruisen. Met de warme zonnestralen op je gezicht, de zachte wind door je haren fiets jij genietend van alles wat de omgeving te bieden heeft. In San Diego heb ik zelf een beach cruiser gehuurd voor 3 uur en langs het strand gefietst op Mission Boulevard. Wat heb ik hiervan genoten, zeg! Bovendien is het ook een gevoel van vrijheid en rust terwijl je tegelijkertijd ook wat beweging meepakt.

 

 

4. drink genoeg water

Ja, ja… denk je nu. Toch doen nog steeds veel mensen het niet genoeg. Vooral tijdens de zomervakantie wanneer de meeste mensen naar een warm land gaan is het van belang minstens 8 glazen water te drinken, maar ook wanneer je naar de Noordpool op vakantie wilt! Het detoxt je lichaam van binnen, haalt afvalstoffen dus uit je lichaam, stilt je hongergevoel en is goed voor je huid. Niet alleen een simpel flesje water, maar water met een smaakje, juices en Kombucha (gefermenteerde thee en super lekker!) tellen natuurlijk ook mee!

 

 

3. hardlopen en sightseeing tegelijk!

Juist, ja. Dit heb ik ook gedaan op vakantie en het is leuker dan je denkt! Als ik in Nederland ben loop ik regelmatig een paar keer per week hard, maar soms heb ik er ook geen zin in omdat ik altijd maar hetzelfde zie. Op vakantie is dit totaal niet het geval! Je bevindt je op een ander stukje grond, er is een andere sfeer met vele mooie bezienswaardigheden. Je hoeft niet per se 5 km of meer aan één stuk door te rennen, maar een rustige run voor 15 minuutjes doet al heel veel met je, trust me. Zet al je zintuigen aan, geniet van de omgeving en je kunt deze dag helemaal aan!

 

 

2. lopen, lopen en nog eens lopen 

Onderschat wandelen niet! Iedere dag een half uurtje wandelen is ontzettend goed voor je lichaam. Je verbrand enorm veel caloriën met wandelen en je ziet op deze manier veel meer van je bestemming dan als je in een toeristenbus zit bijvoorbeeld. Daarnaast zorgt wandelen voor sterkere spieren en werkt het ontspannend. Dus loop zoveel mogelijk tijdens je vakantie, waar je ook naartoe gaat! Bovendien is wandelen minder belastend dan hardlopen, vooral voor mensen die zwakke kniegewrichten hebben en dus een hogere kans hebben op knieblessures, is dit een uitstekende bewegingsoptie.

 

 

1. research gezonde (vegan) hotspots

Tot slot mijn laatste en beste tip voor een compleet gezonde vakantie! It all begins with food. 😉 Doe thuis nog je research voordat je het vliegtuig pakt naar je favoriete bestemming. En daarmee bedoel ik: ga opzoek naar de lekkerste, gezondste en vegan hotspots in de stad die jij gaat bezoeken en maak daar een lijstje van. Dit heb ik ook gedaan voordat ik naar Amerika ging en het heeft mij enorm geholpen. Omdat ik in de eerste week de meeste tentjes van mijn lijstje al had uitgeprobeerd kon ik het daarna ook anderen aanbevelen! Wat zet je dan precies op je lijstje wat jou op weg helpt tijdens je vakantie? Natuurlijk de naam van de gezonde, vegan hotspot. Daarnaast zet je er ook bij wat ze aanbieden (ontbijtjes/lunch/diner/to go, etc.), het adres, de openingstijden en eventueel een gemiddelde prijsindicatie van de hapjes en drankjes dat ze verkopen. Als je eenmaal op de plek van bestemming bent, hoef je alleen maar op Google Maps op te zoeken waar ze zitten en daar naartoe te gaan!

 

Natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden om gezond op vakantie te blijven, zoals zwemmen, dansen, surfen, yoga, etc. Gegarandeerd een gezonde vakantie dus! Ik heb juíst van deze bovengenoemde, specifieke punten een top 5 gemaakt omdat ik dit vooral tijdens mijn zomervakantie heb gedaan en dit mij een gezond en fit gevoel heeft gegeven.

xo Laura

Volg:

1 Reactie

 1. 29 mei 2018 / 20:48

  Hello! My name is John and there’s something I’d like to tell you.
  I recently did a research on Instagram user statistics and likes/Follower patterns across users, and found out that many users such as yourself suffer from a state of placidity. This means that despite regularly uploaded good content you’re unable to grow further. The reason is that most of the regular Instagram users only watch and follow content that seems popular, while overlooking or ignoring content that has a low number of likes compared to the other popular content they follow. Have you noticed that you hit a wall with your account and that regardless of what you do you only stay where you are? If not, it will become apparent to you soon.

  This is the reason why http://www.himzilikes.com was created. By using one of our packages you can get above the threshold other users consider as unpopular and let your account grow to it’s deserved follower size. Just select which package best suits you and your account and after less than 24 hours the package will be active.

  If you have any questions feel free to ask.

  Kind regards
  John Derring
  HimziLikes Foreman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *