Raw almond cookies

 

Rauwe koekjes? Waarom niet! Je hebt ze zo gemaakt en ze smakelijk overheerlijk! Je kunt deze koekjes zonder schuldgevoel prima als snack eten, want ze bevatten pure en alleen natuurlijke ingredi├źnten. Het is absoluut geen tijdrovend receptje dus zeggen dat je geen tijd hebt om deze gezonde koekjes te maken is geen excuus. ­čśë

Raw almond cookies (12 tot 16 stuks)

Wat:
1 kop amandelen (geweekt in warm water voor 8 uurtjes en afgespoeld)
1 kop dadels zonder pit
1/2 kop amandelboter
1 tl citroensap
2 tl vanille extract
1/4 tl himalayazout
Proteïnepoeder (optioneel)

Hoe:
Maal de amandelen in een keukenmachine fijn en voeg vervolgens de dadels toe. Zelf heb ik de amandelen niet helemaal fijn gemaalt, want ik vind het lekker als ik nog wat stukken nootjes proef. Soms helpt het ook om de dadels in heet water te weken voor 10 minuutjes. Op deze manier blend het beter en sneller met andere droge ingredi├źnten, maar dit hoeft niet per se. Gooi de rest van de ingredi├źnten erbij en blend alles samen totdat je een fijne en dikke massa hebt. Rol met je handen kleine balletjes van het deeg, druk deze wat plat en daar heb je je koekje!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *