Healthy twix bars

 

Vroeger vond ik Twix altijd zo lekker, maar deze versie is veel lekkerder en natuurlijk helemaal gezond! Dit keer deel ik een recept met jullie geïnspireerd door Lisa Goes Vegan. Het is één van mijn favoriete snacks/desserts en als je het hebt geproef weet je waarom!

Healthy twix bars (12 stuks)

Bodem:
100 gram havervlokken
100 gram cashewnoten (ongebrand)
3 el kokosolie
50 gram kokosmeel
10 medjool dadels (ontpit en in stukjes) of 20-25 kleine dadels

Vulling:
500 gram zoete aardappel
4 medjool dadels (ontpit en in stukjes) of 10-15 kleine dadels

Topping:
150 gram pure chocola

Hoe:
Om te beginnen schil je eerst de zoete aardappels en snijd je het in stukken. Doe de aardappels in heet water en kook dit voor 10 minuten. Daarna laat je de aardappels even afkoelen. Ondertussen kun je de bodem maken. Verhit 2 eetlepels kokosolie in een pannetje en meng de havermoutvlokken hier doorheen. Roer af en toe door totdat het goudbruin kleurt. Mix de havermout vervolgens met de rest van de ingrediënten in de blender samen met een eetlepel kokosolie. Druk het mengsel plat in een bakvorm bekleed met bakpapier. Zet dit even opzij en ga verder met de vulling. Gooi de afgekoelde zoete aardappels met de dadels in de blender. Als je de vulling niet zoet genoeg vindt kun je er een paar extra dadels doorheen mengen, wat ik zelf ook heb gedaan! Giet de zoete aardappel vulling over de bodem en strijk het glad met een lepel of spatel.

Voor de topping laat je de chocola op het laagste vuur smelten. Zodra het begint te smelten roer je het af en toe door en dit giet je over je tix bar. Bewaar je twix creatie een uurtje in de vriezer en daarna kun je het in de gewenste stukken snijden en serveren! De rest kun je gewoon in de koelkast bewaren. Enjoy!

xo Laura

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *