Granola peanut butter style

 

Granola kun je in de supermarkt kopen, maar het is ook heel eenvoudig zelf te maken! Bovendien hebben de verpakkingen in de supermarkt meestal toegevoegde suikers en andere vormen van suikers, zoals dextrose in de granola zitten wat het toch wel een beetje verpest. Deze variant hieronder is suikervrij, gezond, crunchy en je hebt er de hele week plezier van! Omdat granola noten bevat krijg je een portie vitamine B, E en ijzer binnen. Daarnaast zit er in granola natuurlijk ook veel havermout wat boordevol eiwitten zit. Dit zorgt ervoor dat je een energiekick krijgt en je je voor langere tijd vol voelt!

Granola Peanut Butter Style (1 grote pot vol)

Wat:
3 koppen havermout
1/2 kop pompoenpitten
1/2 kop grof gesneden amandelen
1/2 kop grof gesneden pecannoten
1/2 tl kaneel
snufje zout
1/2 tl vanille extract
100 ml plantaardige melk
100 ml maple syrup
1/2 pindakaas

Eventuele extra’s (toevoegen tijdens het afkoelen): 
Rozijnen
Cranberry’s
Stukjes pure chocola

Hoe:
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden. Hak de noten grof en meng deze met alle andere droge ingrediënten in een grote kom. In een kleinere kom meng je de vloeibare ingediënten. Meng de plantaardige melk met de vanille extract, maple syrup en pindakaas. Zodra je dit goed door elkaar hebt gemixt giet je het vloeibare deel door het droge deel. Roer dit goed samen zodat de droge ingrediënten het vocht heeft geabsorbeerd. Als het mengsel wat vochtiger is geworden kneed je het nog even goed door met je handen. Vervolgens kun je de granola op de ovenplaat gelijkmatig verspreiden. Zet het voor 30-35 minuten in de oven. Let op dat je de granola na 15 minuutjes even wat doorhusselt, zodat het aan beide kanten krokant wordt en op deze manier voorkom je ook dat het niet aan één kant verband. Na ongveer 30 minuten haal je het uit de oven. Je kunt vanaf dit moment wat extra gedroogd fruit door de granola mengen, zoals rozijnen en cranberry’s, maar stukjes pure chocola doet het ook erg goed met dit recept! Als je de chocola erdoorheen wilt kun je dit beter na het afkoelen erbij doen omdat het anders smelt door de nog warme granola. Laat het 15 minuten afkoelen en gooi het in een grote afgesloten mason jar. Meng het door je havermout, yoghurt, smoothie bowl of eet het als snack!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *