Vegan en uit eten? Geen probleem

 

Vroeger dacht ik altijd: maar wat nou als je gezellig uit eten wilt gaan met vrienden of familie? Hoe doe je dat dan? Is dat niet moeilijk? Maar daar denk ik nu anders over! Ik wil ook niet zeggen dat het een makkie is, maar tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel vegan restaurants bijgekomen dat het in ieder geval wel makkelijker is geworden dan 5 jaar geleden bijvoorbeeld. Daar ben ik natuurlijk super blij mee, want er is nu een brede keuze aan vegan hotspots en dan voornamelijk in de grotere steden. Niet alleen daar, maar heel veel restaurants hebben zelfs vegan opties op de menukaart staan! Zo ga ik volgende week met een vriendin uit eten in een sushi restaurant en ook al verkopen ze hier veel vis en vlees, weet ik dat ze ook nog genoeg andere vegan gerechtjes hebben! Hieronder vertel ik je hoe ik vegan uit eten ga en dat het dus helemaal niet onmogelijk hoeft te zijn zoals velen misschien denken. šŸ˜‰

Internet is your best friend
Als ik van te voren weet dat ik met een vriendin, mijn moeder of familie van plan ben ergens te gaan lunchen of avondeten dan zoek ik altijd eerst op internet naar leuke veganistische opties. Op deze manier kom ik ook nog eens achter leuke vegan hotspots waar ik niet eerder van heb gehoord en daarom vind ik het ook helemaal niet erg om hierover rond te struinen op het internet! Als ik een paar leuke tentjes heb gevonden stel ik het voor aan m’n vriendin. Als de ander een vleeseter is dan heb ik er geen problemen mee om voor een restaurant te kiezen dat niet 100% plantaardig is. Als het restaurant maar in ieder geval een paar veganistische opties biedt, dan ben ik al blij!

Waiter, can I have the check, or wait, a vegan meal, please?
Je kunt in het restaurant zelf natuurlijk ook direct aan het personeel vragen of ze een vegan maaltijd voor je kunnen klaarmaken. Bijv. als alle gerechten dierlijke producten bevatten, vragen of ze de kaas eruit kunnen halen en daarvoor in de plaats wat extra groente toe kunnen voegen. Hier gaan de meeste wel mee akkoord en heb dus (bijna) nooit meegemaakt dat dit niet kan, tenzij er bijvoorbeeld in een burger al kaas is verwerkt, of zoiets.

Ring ring, hi it’s me
Wanneer een vriend of familielid spontaan een keuze heeft gemaakt om diezelfde dag uit eten te gaan, kun je altijd nog even het restaurant bellen om aan te geven dat je vegan bent. Door dit aan te geven kunnen zij er rekening mee houden dat ze die dag een veganistische maaltijd moeten voorbereiden en niet voor verrassingen komen te staan.

Er is dus altijd wel een veganistische keuze, soms moet je daar misschien iets meer moeite voor doen, maar grote kans dat je gewoon zonder zorgen uit eten kunt gaan!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *