Hotspot: Eatonomy

 

Dit leuke vegan restaurantje in Tilburg stond al een tijdje op mijn lijstje. De stad waarin ik studeer wil ik natuurlijk wel een beetje kennen en daarom ben ik op zoek gegaan naar vegan hotspots in Tilburg. Jammer genoeg kon ik er niet veel vinden, maar Eatonomy stond in ieder geval wel op nummer 1 wat betreft 100% plantaardig eten! Natuurlijk zijn er andere leuke tentjes die niet 100% vegan zijn, maar wel diverse vegan opties hebben, zoals New Yoghurt.

Afgelopen week heb ik met een vriendinnetje (en klasgenootje) vegan gelunched bij Eatonomy. Eatonomy biedt een ruime keuze in verschillende soorten juices, smoothies, salades, wraps en gebak. Mijn vriendin heeft als lunch gekozen voor een wrap met hummus dat gevuld was met goente zoals broccoli. Het zag er super yummy uit en het smaakte ook ontzettend lekker! Ik had gekozen voor de vegan buddha bowl en als drankje koos ik de ”Strong Muscles” smoothie dat gemaakt was van spinazie, selderij, appel, banaan, ananas, limoen en munt. Beide, maaltijd en drankje, waren heerlijk fris en licht! Het moment dat ik de buddha bowl voorgeschoteld kreeg vond ik het er nogal klein uitzien, maar het vulde super goed! Er zat van allerlei soorten groente doorheen, zoals rucola, kiemen en zoete aardappel. De ”feta” topping was gemaakt van amandelen en maakte het gerechtje helemaal af! Nadat ik mijn lunch op had heb ik natúúrlijk nog een toetje besteld, want uiteraard is er altijd ruimte over voor een zoete afsluiter. 😉 Naast de bar stonden een paar mooi gepresenteerde en vooral lekkeruitziende gebakjes van chocola tot cheesecake. De cheesecake was niet vegan, maar de rest wel, dus hier werd ik wel heel blij van natuurlijk! Na lang te hebben getwijfeld ben ik voor de chocolade shortbread gegaan (ik ben gek op shortbread én chocola). Eenmaal opgegeten luste ik nog wel een stuk. Het was dus echt heel lekker!

Na het eten zijn we op de begane grond nog even gaan snuffelen. De begane grond van Eatonomy bestaat namelijk uit een winkeltje met een assortiment aan kookboeken, hapjes, chocola, woondecoratie en andere leuke hebbedingetjes en op de bovenste verdieping hebben ze dus hun restaurant. Met een voldaan gevoel zijn we dit lekkere vegan tentje uitgestapt. Eatonomy ligt midden in het centrum van Tilburg en is dus heel makkelijk te bereiken. Je kunt hier doordeweeks (behalve maandag) terecht voor een gezonde lunch of snack en op donderdag zijn ze extra lang open omdat het koopavond is, dus dan kun je hier ook avondeten. Echt een aanrader!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *