Vegan hotspots in New York

 

Omringd door tientallen moderne wolkenkrabbers, de welbekende gele taxi’s en gehaaste zakenmensen die op hun telefoon zitten te klooien én tegelijkertijd rennend aan het eten zijn (vraag me niet hoe, maar ze kunnen het), waan je jezelf met duizenden anderen door een stad dat geen stilte kent. Ik heb het natuurlijk over New York City! Vorig jaar zomer heb ik deze stad eindelijk mogen leren kennen. Het stond toen namelijk al een tijdje op mijn reislijst omdat ik er in mijn omgeving goede verhalen over heb gehoord en tsja, het is gewoon één van de wereldsteden die je minstens één keer in je leven moet hebben gezien! Daarnaast is New York dé stad dat vaak in de schijnwerpers staat voor verschillende bekende films, zoals Sex And The City om maar wat te noemen. En weet je wat? Als je er rondloopt is het ook daadwerkelijk alsof je in een film zit! Bizar he?

New York heeft zoveel leuke winkeltjes en restaurantjes die je in Nederland niet hebt en dat maakt het reizen ook hartstikke leuk vind ik. Daarom ben ik ook niet bepaald enthousiast als ik hoor dat er wéér een Amerikaanse keten bij komt in Nederland. Juíst die dingen die je in het buitenland hebt en niet in je eigen land, maakt het reizen zo leuk en opwindend. Daarentegen heeft het natuurlijk ook zijn voordelen, don’t blame me 😉 Zo hoef je niet meer bepaalde merken die je leuk vind online te bestellen en heb je meer keuze, maar toch, het blijft ook een beetje jammer vind ik.

Genoeg hierover, haha. Nu de vegan hotspots! Vorig jaar was ik nog niet vegan, maar toch had ik voor mijn reis een lijstje gemaakt met gezonde hotspots waar ik een bezoekje aan wilde brengen. Helaas heb ik dit lijstje niet meer, maar ik herinner mij wel de meeste plekken waar we ons ontbijt, lunch, snack of avondeten hebben gehaald! Omdat ons hotel op een best centrale plek stond en ook nog eens naast een metrostation was alles best makkelijk bereikbaar. Toch hebben we de metro weinig gebruikt en hebben we ons elke dag gek gelopen, maar ik houd van wandelen dus erg vond ik het helemaal niet! Wel had ik nog zoveel meer willen uitproberen wat betreft vegan hotspots, maar wie weet kom ik ooit weer in New York. Deze stad heeft zoveel te bieden en ook als het gaat om vegan restaurants. Dus als vegan hoef je echt niet bang te zijn dat je hier niks vindt. Keuze genoeg!! Benieuwd naar de vegan hotspots waar ik ben geweest? Ik zet het voor je op een rijtje:

By Cloe
Eat By Cloe is een 100% vegan restaurantje! Je hebt er meerdere locaties van in New York, maar ook in andere steden, zoals Boston, Los Angeles, Providence en in Europa heb je er één in Londen! Ze verkopen er verfrissende drankjes, zoals smoothies en cold-pressed juices maar ook warme drankjes. Verder hebben ze er genoeg snacks, zoals boerenkoolchips en en chia pudding. Daarnaast heeft het menu een ruim aanbod aan lekkere ontbijt- en brunch gerechten, salades, pasta, burgers, sandwiches, ijs en gezonde desserts. Het personeel was hier ook heel vriendelijk en het eten smaakte echt goed! Wij hebben gekozen voor een smoothie bowl als lunch en een kopje thee. Bomvol waren we!

Juice Press
Na zoveel te hebben gelopen wil je toch ook iets fris en lichts binnen krijgen, dus zijn we langs Juice Press gegaan voor een snack. Juice Press is ook 100% vegan en heeft super veel filialen in New York, dus gegarandeerd dat je er een keer voorbij loopt. Verder kun je Juice Press ook in andere staten vinden, waaronder Massachusetts, New Jersey, Connecticut en Washington DC. Je kunt er terecht voor heerlijke groente- en fruit juices, smoothies, açaí bowls, ontbijtjes, salades, soep, desserts, maar ook verpakte snacks die je voor onderweg mee kunt nemen, zoals boerenkoolchips, mangochips, energierepen, nootjes, gedroogd fruit, etc. Na hier een juice te hebben gedronken schoot ons energiepeil weer omhoog en ging ons ontdekkingstocht door New York weer verder!

Pret A Manger
Misschien heb je wel eens van dit tentje gehoord. Je vind deze namelijk ook veel in Engeland. Pret A Manger is niet helemaal veganistisch, maar je hebt er wel wat vegan opties! In Amerika ligt deze hotspot ook in Boston, Chicago, Washington DC en Philadelphia. Wat kun je er zoal eten? Het ontbijt heeft een paar vegan opties en dat is bijvoorbeeld havermout. Wat betreft salades heb je als vegan al heel wat meer keuze, de sandwiches en wraps zijn helaas meestal niet vegan, maar af en toe ligt er in de winkel toch wel één tussen. Een vegan, warme maaltijd is bijvoorbeeld de Sweet Potato Curry Quinoa Rice Pot. Dit gerecht betaat uit zoete aardappel met ui, maïs, rode peper, sojabonen, champignons, gezoet met een rode curry, citroengras en kokosmelk. Gelukkig zijn er wel veel vegan snacks vekrijgbaar bij Pret A Manger en heb je de keuze uit vele juices en smoothies! Best genoeg aan vegan opties, toch?Fresh&Co
Ons hotel bevond zich naast dit leuke eettentje waar we bijna dagelijks ons ontbijtje hebben gehaald! Ons ontbijt to-go was hier altijd een lekkere havermout om de dag goed mee te beginnen. Daarnaast hebben ze bij Fresh&Co ook goeie snacks voor onderweg, zoals de chia pudding en energyballs. Ook dit tentje is niet 100% vegan, maar je hebt er genoeg vegan opties. Het staat ook duidelijk aangegeven als een bepaald gerecht vegan is. Zo heb je als ontbijt keuze uit havermout met toppings naar keuze en hebben ze ook lekkere vegan toasts met avocado, hummus en koriander. Wat voor keuze heb je hier nog meer als vegan? Yoghurt parfaits van Açaí, verschillende salades, sandwiches, gezonde zoetigheden, soep en vegan dressings. Op de site van Fresh&Co vind je zelfs een compleet vegan menu!

The Butcher’s Daughter
Dit is een 100% vegetarische juice bar en café met heel veel vegan aanbod. Het is hier gezellig en knus! Het heeft twee vestigingen in New York en twee in Los Angeles. Het moment dat we hier binnen kwamen leek het even alsof we helemaal niet in New York waren, maar in Mexico of een ander Latijns-Amerikaanse land. Het personeel sprak Spaans en dat kan ook niet anders, want heel veel mensen die in New York werken zijn Spaanstalig en komen dan ook meestal uit Mexico. Wat ik wel leuk vind is dat ik dan ook Spaans kan spreken terwijl ik me toch in New York bevind op dat moment! Bij The Butcher’s Daughter hebben we een courgetti gerecht besteld en een farrosalade met een super lekkere dressing. Bovendien is dit tentje van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat open en daarom kun je er ook allerlei afwisselende gerechten uitproberen.

Whole Foods Market
Deze naam heb je misschien wel eens voorbij zien komen in Engeland of ooit wel eens van gehoord. Het is een super grote en bekende supermarkt met van alles en nog wat, maar ze hebben er ook een restaurant. The Whole Foods Market in New York was altijd heel druk bezocht, want er is gewoon van alles te koop en dus altijd iets lekkers te vinden! In New York was het de eerste keer dat ik deze supermarktketen bezocht en ik keek echt mijn ogen uit hoe netjes alles geordend stond in de schappen en vooral de hoeveelheid producten die ze hadden! Zodra je binnen komt loop je tegen de kleurrijke groente- en fruit afdeling aan en word je overspoeld door gezonde (en ongezonde!) keuzes. Het is dan ook heel verleidelijk om van alles te pakken, maar dan moet je je toch inhouden, haha. We kochten hier vaak wat fruit, tussendoortjes en energierepen.Sweet Green
Bij Sweet Green kun je je eigen vegan salade samenstellen en heb je daarnaast keuze uit wat vegan opties die ze op hun menukaart hebben staan. Wij hadden een nogal pittige salade bowl samengesteld, maar goed, dat was onze eigen keuze natuurlijk! Achteraf gezien was het dus een beetje té pittig, maar gelukkig hadden we er een lekkere juice bij genomen om uit te blussen. Ik vind het altijd heel fijn als je je eigen maaltijd kunt samenstellen, dus dan is Sweet Green echt een aanrader!

Juice Generation
En we eindigen de lijst met een vegan hotspot: Juice Generation! Je vindt het op vele plekken in New York en als je een energieboost wilt ben je hier zeker aan het juiste adres. Groene juices en oneindig vele smoothies in allerlei smaakjes. Ze hebben zelfs een variant bedacht op de Piña Colada, namelijk de Kale Kolada, gemaakt van boerenkool! Daarnaast zien de açaí bowls er geweldig lekker uit en voor de echte dare devils hebben ze ook power shotjes van pure gember en andere verse en natuurlijke immuun boosters! Verder hebben ze er salades van quinoa, superfoods, avocado en vooral veel groen. Natuurlijk mogen de desserts niet ontbreken en heb je de keuze uit muffins, donuts, koekjes en brownies. En dit allemaal gezond en vegan!

Dit waren de 8 vegan hotspots waar ik in New York ben geweest en natuurlijk zijn er nog zoveel meer, maar zo heb je een beetje een idee wat er allemaal is!

Ben jij al eens in New York geweest en hoe vond je het? Of ben je van plan er ooit een keer heen te gaan? 🙂

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *