Pumpkin (choco!) banana bread

 

Banaanbrood fan hier! Sinds ik dit super lekkere brood ontdekt heb maak ik het nu bijna iedere week. Speciaal voor de herfst heb ik een pompoenbrood gemaakt met ook nog eens heerlijke stukjes pure chocolade erdoorheen. Beter kan niet! Het is een luchtig receptje en smaakt herfstachtig door de specerijen die erin zitten. Banaanbrood kun je werkelijk op ieder moment eten: voor je ontbijt, als tussendoortje, lunch en zelfs als dessert! Zelf smeer ik er altijd mijn zelfgemaakte chocopasta of pindakaas op. Super yummy! Als je de banaanbrood bijvoorbeeld op een zondag maakt en in de vriezer bewaard dan heb je er de hele week plezier van 😉

Pumpkin chocolate banana bread

Wat:
4 (rijpe) bananen
1 kop (voor)gekookte pompoen
2 el kokosolie
2 1/2 kop speltmeel
1/2 tl bakpoeder
snufje himalayazout
2 el kokosbloesemsuiker
1/2 tl baking soda
1/2 tl apple cider vinegar
1 reep pure chocola

Speculaaskruiden:
1 tl kaneel
1/4 tl gember
1/4 tl nootmuskaat
3 stukjes kruidnagel

Hoe:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng allereerst de speculaaskruiden door elkaar. Vervolgens stop je de rijpe bananen in een blender samen met de gekookte pompoen en kokosolie. Hoe rijper de bananen, hoe zoeter je brood zal worden! Een banaan is goed rijp als je zwarte puntjes op de schil ziet. Blend door totdat alles goed met elkaar vermengd is en vloeibaar is geworden. Ondertussen kun je de droge ingrediënten in een grote kom gooien. Nu kun je het vloeibare deel in de kom gieten en mengen met het droge deel. Blijf roeren totdat het een mooi en samenhangend massa vormt. Als je hiermee klaar bent kun je de reep chocola in stukken snijden en door het deeg roeren. Voor extra luchtigheid meng je in een apart kommetje de baking soda met de apple cider vinegar. Zoals je merkt schuimt het mengsel als je deze twee ingrediënten met elkaar hebt gecombineerd. Een paar keer roeren en dan kun je je mooie vloeistofexperiment à la Einstein met het deeg mengen. Vet een bakblik (cakevorm) in, strooi er eventueel wat bloem op en giet je bananadeeg hierin! Bak het voor 35 minuten in de oven, maar check als de 30 minuten om zijn even hoe het brood eruitziet, voordat het omgetoverd is in een fossiel van 1000 jaar geleden. Om zeker te weten dat het brood klaar is stop je er een mes in en als deze er schoon uitkomt is ie he-le-maal klaar om eruit te halen. Laat het een half uurtje afkoelen en… enjoy!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *