Blueberry cheesecake

 

Omdat het vorige week mijn verjaardag was heb ik natúúrlijk een taartje gemaakt! Deze blueberry cheesecake is een zoet, maar gezond taartje, vult enorm, en vegan! Leuk als verjaardagstaartje, maar ook lekker om te maken voor de kerstdagen! Zie hieronder het recept:

Blueberry cheesecake (voor 4-6 personen)

Wat:
Bodem
10 medjool dadels
1 kop amandelen

Cheesecake laag
1 kop cashews (15 minuten geweekt in heet water)
2 el Maple Syrup
1 tl vanille extract
3 el plantaardige melk (rijst/kokos)

Topping
1 kop bosbessen
1 blokje gesmolten chocolade
1/2 tl kokosbloesemsuiker

Hoe:
Haal de pitten uit de dadels en blend de dadels vervolgens goed samen met de amandelen totdat het een deeg vormt. Verspreid het deeg over een kleine ronde bakvorm en druk het deeg goed tegen de bodem aan. Ik had zelf nog wat deeg over, maar daar kun je natuurlijk mooi energy balls van maken! Nu is de cheesecake laag aan de beurt! Als het goed is heb je de cashewnoten eerst 15 minuutjes laten weken in heet water. Dit zorgt ervoor dat het beslag sneller en mooier wordt gemengd. Blend de cashewnoten met Maple Syrup, vanille extract en de plantaardige melk samen voor ongeveer 10 minuutjes. Blijf door mixen totdat het een glad beslag vormt en je geen stukjes cashewnoten meer in het beslag ziet zitten. Giet je cheesecake laag op de dadelbodem en stop het voor ongeveer 20 minuutjes in de vriezer. Ondertussen ga je verder met de bosbessenjam! Mix 1/2 kop bosbessen kort in een kleine mixer. Er mogen nog stukjes in zitten. Als je bevroren bosbessen gebruikt laat het dan eerst 15 minuten op kamertemperatuur staan. Nu giet je de bosbessenjam over je taart en verspreid het goed. De kokosbloesemsuiker kun je nu op je taart strooien of ook op het einde. Decoreer je taart met de rest van de bosbessen, zodat alles bedekt is. Laat een blokje chocola smelten in een steelpannetje en giet dit over je taart. That’s it! Laat het vervolgens in de vriezer staan en haal het voordat je het gaat eten een uur van te voren uit de vriezer! Tenzij je je niet kan inhouden en alvast een stukje wilt proeven, no problem 😉

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *