Hotspot: Daantje

 

Daantje! Eén van mijn favoriete eetplekjes in Nederland én de enige 100% plantaardige lunchroom in mijn stad Dordrecht. Een klein restaurantje gelegen in een historische binnenstad en met een menu vol heerlijkheid! Sinds dit jaar heb ik Daantje voor het eerst uitgeprobeerd (shame on me!) en meteen verliefd geworden op het eten hier. Ben er nu al een paar keer geweest en het is echt een aanrader, ook voor mensen die (nog) niet 100% plantaardig eten! Heb namelijk veel goede reacties gehoord van vrienden en kennissen die ik hier naartoe heb gebracht. Dus als je een keer een bezoekje komt brengen aan de oudste stad van Nederland, sla Daantje dan niet over en geniet van al het lekkers dat ze hier te bieden hebben!

Een tijdje geleden heb ik mijn vriendinnen uit Brabant meegenomen naar Daantje voor een lunchbreak, een tour door Dordt en om natuurlijk lekker bij te kletsen. Deze 3 Brabanders zijn all the way naar Dordrecht gekomen om mijn stad te leren kennen en dus ook nog eens samen een vegan hapje te eten! Hoe leuk is dat! De gerechtjes zijn tot de laatste kruimel opgegeten, in ieder geval bij mij wel, en we zaten daarna ook goed vol. We hadden 2 burgers besteld en 2 panini’s. Zelf heb ik gekozen voor de burger: The McCartney Burger. Daarnaast verkopen ze ook de welbekende The Dutch Weed Burger dat één van mijn favoriete burgers aller tijden is. The McCartney Burger bestond uit een lupine burger met zefgemaakte ”cheddar kaas” en barbecue saus. Bovendien was dit de eerste keer dat ik lupine heb gegeten en daarom heb ik ook express voor deze lupineburger gekozen omdat ik heel benieuwd was naar de smaak. En hij is zeker weten goedgekeurd! Verder heb ik naast mijn burger gekozen voor de wortel-sinaasappeljuice als drankje. Ik vond het zelf een verfrissende lichte lunch waar je toch vol van zit, maar wel prettig vol en waarna je je ook weer energiek voelt!

Bij Daantje kun je terecht voor een lunch, snack en diner. Met de lunch heb je de keuze uit salades, soep, brood, wraps, panini’s en burgers. Uiteraard mogen de desserts niet ontbreken en daarom heeft Daantje iedere week weer super lekkere hapjes in de vitrine staan waaruit ik zelf nooit kan kiezen en daarom ook 10 minuten voor de vitrine blijf staan kwijlen. Ook op de kaart heb je de keuze uit een paar heerlijke lekkernijen, zoals een carrotcake en een banaanmuffin! Daarnaast kun je op vrijdag en zaterdag bij Daantje langs voor een dineetje waarbij je de keuze hebt uit een 3-gangenmenu met elke week een andere thema. Voor de kids is er een speciale kids menu bestaande uit een ”hamburger” of ”kipnuggets”, met groente snacks, friet, ketchup of veganaise en een bananen-aardbei shake.

Daantje organiseert ook high tea’s voor €21,50 p.p. met natuurlijk allemaal 100% plantaardige hapjes en drankjes!

 

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *