Pumpkin smoothie bowl

 

Allereerst hoop ik dat jullie een mooie Kerst samen met familie en/of vrienden hebben gehad en dat jullie deze kerstdagen misschien wel volledig plantaardig hebben gemaakt! Dit jaar heb ik voor het eerst een 100% vegan Kerst gehad en ik moet eerlijk zijn… het was totaal geen moeite! Ik heb genoten van al het lekkers dat op tafel stond en allerlei hapjes mogen uitproberen. Het was dus echt een geslaagde Kerst en ik kijk ook zeker uit naar Oud en Nieuw wat ik samen met mijn vriendinnen in Amsterdam ga vieren. Oud en Nieuw wordt voor mij een hele feest! We hebben namelijk besloten om in Amsterdam vegan tentjes uit te proberen, zoals SNCBKR, The Cold Pressed Juicery en The Vegan Junk Food Bar. Als vegan Oud en Nieuw vieren? Absolutely no problemo! Bovendien gaan we op Oudjaarsdag een lesje hot yoga volgen bij Movements Yoga en 2018 inluiden met veel jaren 80, 90 en 00′ muziek.

En dan nu de smoothie bowl waar jullie voor zijn gekomen! Deze mooie en kleurrijke groente geeft je smoothie bowl een vrolijk kleurtje en voegt er ook nog eens barstensvol vitaminen en mineralen aan toe! Pompoen bevat o.a. grote hoeveelheden aan kalium, calcium, vitamine B11 en vitamine C. Daarnaast maakt het je smoothie wat dikker en ook geeft het een wat zoete (herfst)smaak. Er zijn zo veel verschillende smoothie bowls te bedenken en dit is er zeker één van die je een keer moet hebben uitgeprobeerd!

Lekker als ontbijt of lunch en vooral erg vullend als je er wat toppings doorheen gooit, zoals stukjes banaan, rozijnen, nootjes, (home made)granola of proteïnepoeder! Zie hieronder het recept:

Pumpkin smoothie bowl (1 persoon)

Wat:
1 kop plantaardige melk
2 bananen
1 el pindakaas
Paar dadels (ontpit)
1/2 kop pompoenpurree
Halve schep proteïne
4 el havermout
1 el lijnzaad

Eventuele toppings: moerbeibessen, granola, pindakaas, nootjes.

Hoe:
Gooi alle ingrediënten in de blender en blend het voor ongeveer 5 minuten goed door. Als je het nog wat te vloeibaar vindt kun je er nog wat havermout bij toevoegen en eventueel wat extra proteïnepoeder als je een intensieve workout achter de rug hebt gehad! Giet het in een kom en strooi er eventueel nog wat toppings doorheen.

Wat voor leuks gaan jullie doen met Oud & Nieuw? 🙂

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *