Simply bananas

 

Ja, het is winter, ik weet het. Maar wie houdt er nou niet van ijsjes?! Lekker als dessert of als tussendoortje en het is super gezond en ontzettend makkelijk te maken. Ben je benieuwd geworden naar het recept, scroll dan naar beneden!

Ik kan met 100% zekerheid zeggen dat voordat ik plantaardig begon te eten Ben & Jerry’s mijn favoriete ijs was. Helaas was er geen één ijs van dit merk vegan en dat vond ik dan ook heel erg jammer. Alleen om eerlijk te zijn heb ik het ook weer niet echt gemist omdat ik tegenwoordig mijn eigen ijsjes maak die ook verrukkelijk smaken! Wel ben ik vandaag een nieuwtje tegengekomen op Facebook met de aankondiging dat er waarschijnlijk over een paar weken vegan Ben & Jerry’s in de supermarkt zal liggen en daar ben ik stiekem natuurlijk wel een ietsiepietsie blij mee! Maar voor nu vind ik het super leuk om mijn eigen ijsjes te maken en het is natuurlijk 1000x gezonder dan B&J’s. Je kunt het zelfs na een intensieve workout eten met wat proteïnepoeder erbij of tijdens een relaxed filmavondje! You say it! 😉

Simply banana ice cream (2 porties)

Wat:
6 rijpe bananen (bevroren)
1 kop plantaardige melk

Toppings: proteïnepoeder, gesmolten chocola, cranberry’s en walnoten.

Hoe:
Haal de schil van 6 rijpe bananen eraf, snijd het in stukken en stop het in een diepvrieszak in de vriezer voor minimaal 4 uur. Haal de bananen uit de vriezer en blend het eerst met een halve kop plantaardige melk in een blender totdat het een smeuïg beslag wordt. Als het nog te droog is en daardoor niet goed blend voeg je de rest van de plantaardige melk toe. Af en toe zul je even moeten stoppen met blenden omdat het beslag wat omhoog kruipt. Meng door totdat het echt een mooi glad beslag wordt. Haal een ijslepel tevoorschijn, haal het door heet water en schep een paar bolletjes uit het ijs en leg dit in een kommetje. Decoreer het eventueel met wat lekkere toppings en klaar ben je! Enjoy!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *