Vegan hotspots Kopenhagen

 

Kopenhagen. Een stad dat bestaat uit een mix van moderne en historische gebouwen en ook nog eens één van de duurzaamste steden van Europa. Afgelopen vrijdag sloot ik mijn tentamenweek af met een weekendje naar Kopenhagen samen met le boyfriend en ook al was ik er maar even, toch heb ik wat leuke vegan hotspots ontdekt in deze kleurrijke en schone stad!

Ik ben twee keer in Kopenhagen geweest. De eerste keer kan ik mij herinneren dat het een knusse reis was in mijn moeders buik en de tweede keer dat we erheen gingen was ik twee jaartjes, dus veel herinner ik mij niet ben ik bang. Daarom was ik dit weekend heel erg benieuwd naar deze stad en kon ik eindelijk echt ervaren waar ik twintig jaar geleden heb rondgelopen, of ik bedoel rondgekropen.

Deze reis maakt het de derde reis dat ik alleen ergens naartoe ben gevlogen. Mijn vriend was al een weekje in Kopenhagen voor zijn werk en blijft er in totaal 2,5 week. We dachten allebei dat het wel een leuk idee zou zijn als ik een weekendje langs zou komen en tegen reizen zeg ik nooit nee! 😉 Helaas kwam ik vrijdagavond pas aan en vandaag moest ik in de ochtend alweer terug naar Nederland. Dit betekent dat we eigenlijk maar één volle dag hadden om wat van de stad te zien en natuurlijk te proeven! Van te voren heb ik, zoals ik gebruikelijk doe, wat vegan tentjes opgezocht waar ik graag naartoe zou willen gaan. Hieronder vind je de hotspots in Kopenhagen die ik je maar al te graag aanbeveel!

Souls
Top kwaliteit, gastvrij, smaakvol en 100% plantaardig! Van begin tot eind was alles tot in de puntjes verzorgd. Het begon al bij binnenkomst. Er was geen plek meer en we hadden niet gereserveerd… Toch hebben ze ervoor kunnen zorgen dat er een plekje vrij kwam voor ons en dat in slechts een paar tellen! Eenmaal aangeschoven aan een leuke bartafel met hoge barkrukken genoten we al van de leuke muziek die aan stond. Kort daarna kwam de super vriendelijke, attente en behulpzame bediening onze drankjes opnemen. Bovendien raden ze bepaalde gerechtjes aan en bij het neerzetten van onze gekozen hapjes leggen ze netjes uit wat er precies op ons bord ligt. Met oog voor detail maken ze de mooiste presentaties en niet te vergeten de smaak! Alles smaakte geweldig en vult ook nog eens goed. Daarnaast is dit tentje ook interessant voor vlees-eters, omdat je niet merkt dat je geen vlees eet en ze er van alles wel wat hebben. Mijn vriend is namelijk geen vegan en hij vond Souls super en was heel tevreden met wat er op zijn bord lag. Souls is echt een top aanrader!

Onze aanraders: The Soul Burger, kokoswater, seitan stokjes, tempura cauliflower, quinoa kroketjes en zoete aardappelfrietjes!

SimpleRAW
Dit leuke vegan tentje vind je in de binnenstad van Kopenhagen en ziet er heel schattig uit. Het was wel een beetje lastig om dit tentje in één keer op te merken omdat het op een ”basement” niveau zit, dus een beetje onder de grond. Ondanks dat houd ik juist van zulke pandjes! Omdat je misschien nu een kelder idee in je hoofd hebt, zal ik je zeggen dat het wel een super schattige en gezellige kelder is. Heel mooi, licht en rustig ingericht met mooie natuurelementen. We hebben een salade bowl en springrolls besteld. Beide heel lekker, licht en kleurrijk gepresenteerd. Verder verkopen ze er ook losse snacks die je voor onderweg mee kunt nemen. Toen ik de boerenkool chips zag staan was de keuze wel snel gemaakt. Die moet ik kopen! Ik houd van boerenkool chips en ook al eet ik het niet zo vaak, als ik het ergens tegenkom dan is mijn keuze snel gemaakt. Je hebt best veel om uit te kiezen. Zo kun je kiezen uit verschillende soorten snacks, zoals zoete aardappel nachos en wortel crackers met een peterselie spread, spring rolls, burgers, sandwiches, veggie bowls en desserts waarvan je gaat watertanden. Wat betreft drankjes hebben ze er juices, smoothies, shakes, shots, bier, wijn, warme drankjes, etc.

Torvehallerne
Deze bekende food market vind je ook in het centrum en hier is echt voor ieder wat wils! Zoveel variatie! Het is erg vergelijkbaar met de markthal in Rotterdam, maar persoonlijk vind ik dat je hier veel meer plantaardige hapjes en drankjes kunt scoren. Zo heb ik bij VitaBoost genoten van een super lekkere açaí bowl met granola en er ook een banana muffin bij genomen. Er zijn genoeg andere zaakjes in Torvehallerne waar je lekker vegan eten en drinken tegekomt! Ze verkopen hier genoeg juices, chia puddings, koekjes, broodjes, desserts, etc.

Ook vind je direct naast de Torvehallerne een farmers market met allerlei soorten verse groenten en fruit. Ik weet niet op welke dagen deze markt hier staat, maar in ieder geval wel op een zaterdag!

Joe & The Juice
Op het vliegveld van Kopenhagen kon ik al meteen deze leuke juice bar uittesten! Ik had de sports juice besteld wat bestond uit passievrucht, ananas en appel. Jammer genoeg is het eten niet vegan, maar de sapjes zijn in ieder geval top! In het centrum van Kopenhagen kom je deze juice bar wel vaker tegen en dan is het zeker een goed idee om tussen je wandeling door even wat verfrissends en gezonds te drinken.

Retreat
Dit is een leuke hotspot op het vliegveld van Kopenhagen in terminal 2 om precies te zijn. Mijn vlucht was een half uur vertraagd dus kon ik nog even rustig zitten voor een lunch. Vaak wandel ik best veel op een vliegveld omdat ik geen zin heb om zo lang nog te zitten voor mijn vlucht vertrekt. Op deze manier kom je natuurlijk van alles tegen en zo kwam ik bij Retreat terecht. Ze verkopen er van alles, het is niet 100% plantaardig, maar er stonden genoeg vegan opties tussen, zoals chia puddings op basis van havermelk met ieder weer een eigen smaakje zoals bosbessen. Hartstikke lekker met wat granola erbij en ook hadden ze er lekkere juices. Ik heb gekozen voor de blueberry chiapudding en een bietenjuice!

7Eleven
Dit is een supermarkt, dus misschien niet echt een vegan hotspot zou je denken, maar toch wil ik deze graag met jullie delen omdat ik wat lekkers heb gespot hier! 7Eleven kende ik al omdat ik deze ook in Amerika ben tegengekomen. Het is een reguliere supermarkt, maar toch zag ik bij de bakkerij gedeelte wat lekkers staan en nog best veel ook! Namelijk raw balls gemaakt van o.a. coji, chlorella, kokos en anijs. Naast de raw balls lagen er ook lekkere energy bars op basis van dadels, abrikozen en allerlei andere gedroogde vruchten en nootjes. Daarnaast verkopen ze hier ook de vegan raw-bite energierepen, ook lekker als tussendoortje dus! De raw balls wilde ik graag uitproberen dus heb ik gekozen voor een kokos en anijs bal als tussendoortje en het smaakte heel goed! Zeker weten dat je hier energie van krijgt!

Kopenhagen beviel mij wel! En dit keer zal ik het mij wel herinneren, of course. Het verbaasde mij dat er best veel, gezonde en vegan opties waren in deze stad. Ik hoorde namelijk een keer van iemand dat bijvoorbeeld Noorwegen niet veel plantaardige aanbod heeft in eten, dus dacht ik dat Denemarken ook misschien niet echt wat te bieden had voor mij. Integendeel dus! Het is een kleurrijke stad, met genoeg plantaardige opties, aardige mensen, schoon, maar wel koud, hihi.

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *