Home made chocopasta

 

Ik moet zeggen dat ik als kind al van chocopasta hield en dan vooral van Nutella of die ene chocopasta waarin witte met donkere chocola als een swirl in een pot zat. Ge-wel-dig. Alleen niet echt geweldig goed voor je. Daarom maak ik sinds een paar jaar mijn eigen chocoladepasta en sindsdien kan ik niet meer zonder. Ik ben zo verliefd geworden op huisgemaakte chocopasta dat ik het nooit meer uit een pot van de supermarkt heb gekocht. Ik deel graag mijn recept met jullie en ik zeg je alvast: het is ontzettend makkelijk!

Home made chocopasta (1 kleine pot vol)

Wat:
1,5 kop hazelnoten (naturel, zonder vlies)
1 reep pure chocolade
1,5 el kokosolie

Hoe:
Allereerst verwarm je een koekenpan en hier rooster je de hazelnoten lichtjes in. Roer het constant, zodat het niet aan één kant verbrand. Rooster door tot het een licht goude kleur begint te krijgen. Laat het even afkoelen en blend het vervolgens fijn in een blender. Dit duurt ongeveer 10 minuten. De blender verkruimelt de hazelnoten eerst heel fijn. Af en toe moet je even stoppen met blenden om de restjes van de zijkanten af te schrapen. Blend door totdat de massa wat dunner begint te worden.

Nu kun je de pure chocolade samen met de kokosolie in een steelpannetje verwarmen op een zo laag mogelijk vuurtje. Roer telkens zachtjes door en zodra het helemaal is gesmolten giet je dit bij de hazelnotenpasta. Blend een klein minuutje door zodat alle ingrediënten goed in elkaar worden opgenomen. Giet je chocopasta in een pot. Laat het eerst wat afkoelen voordat je het afsluit. De chocopasta lijkt nu misschien te vloeibaar, maar als je het een nachtje laat staan zul je zien dat het de volgende dag meer een chocopasta structuur krijgt!

Super lekker voor op een brood toast, door je havermout, smoothie bowl, ijs, pancakes, met een cracker… werkelijk met alles, hihi!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *