American banana pancakes

 

Want wie houdt er nou niet van pannenkoeken? Ik eet het vaak als lunch met een juice erbij maar soms ook als ontbijt. Als kind waren pannenkoeken al één van mijn favoriete maaltijden en die maakte ik toen ook al zelf alleen dan gemaakt van de standaard eieren-melk-en-bloem methode. Nu doe ik dit totaal anders en ik merk eigenlijk meteen het verschil (positief!). Deze American pancakes vullen goed en je kunt er gerust een paar van eten want ze zijn hartstikke gezond! Check het recept van deze overheerlijke pancakes hieronder.

De traditionele pannenkoeken zeg je gauw vaarwel als je dit recept eenmaal hebt uitgeprobeerd. De smaak is anders maar je voelt je ook anders na het eten van deze twee verschillende pannenkoeken. De traditionele pannenkoeken gemaakt van, boter, eieren, melk en bloem gaven mij altijd een opgeblazen gevoel nadat ik het op had of soms zelfs lichtelijk misselijk. Nu bereid ik het al jaren anders en vervang ik deze ingrediënten door een lichtere en gezondere versie. Het grappige is dat ik mij hierdoor juist fitter, voldaan, niet opgeblazen en lichter door voel. Als je aan American pancakes denkt denk je misschien gauw aan een vettig en calorierijke maaltijd, maar deze versie van pannenkoeken is natuurlijk veel gezonder zoals je van mij gewend bent!

American banana pancakes (2 personen)

Wat:
1 rijpe banaan
1 1/2 kop plantaardige melk
4 el havermout
1/2 schep proteïnepoeder (optioneel)
5/8 kop boekweitmeel
1 tl baking soda
1 tl apple cider vinegar
Kokosolie

Eventuele toppings: pindakaas (De Pindakaaswinkel), bosbessen, kokosvlokken en maple syrup.

Hoe:
Prak de banaan en doe dit in een kom. Giet hier de plantaardige melk bij. Roer dit even door zodat beide ingrediënten goed met elkaar vermengd worden. Nu kun je de havermout, proteïnepoeder en boekweitmeel er doorheen roeren. Als het deeg wat te droog is doe je er nog wat plantaardige melk bij en als het juist te waterig is roer je er wat meel doorheen. Doe dit telkens door één eetlepel toe te voegen.

In een apart schaaltje meng je de baking soda met de apple cider vinegar totdat het bruist. Roer dit door en giet dit vervolgens meteen bij je pancake beslag. Roer alles nog even goed door en daar heb je je pancake basis!

Verwarm een koekenpan met een theelepel kokosolie en bak hier je pancakes in. Schep niet teveel in de pan, want het zijn American pancakes, dus wat kleiner van vorm dan de Nederlandse pannenkoek. Bak het aan beide kanten goudbruin en tot slot maak je jouw pancakes af met je favoriete toppings, zoals pindakaas, bosbessen, kokosvlokken en een gezondere versie van pannenkoekenstroop zoals maple syrup of agave syrup!

De pindakaas die ik voor dit recept heb gebruikt komt van De Pindakaaswinkel. Deze had ik, toen ik uit Kopenhagen terug kwam, op Schiphol gekocht in de smaken: Dadel Kaneel en Kokos Zeezout. Super lekker en hartstikke goede kwaliteit! De Pindakaaswinkel verkoopt vele combinaties: van koffie pindakaas tot karamelpindakaas en van chilipeper citroengras tot witte chocolade pindakaas! Bovendien zijn hun producten vrij van schadelijke palmolie en compleet vegan (dubbel check check!) Zie hier het totaal assortiment van De Pindakaas winkel. Je kunt hun producten vinden door heel Nederland en op de website van De Pindakaaswinkel vind je een verkooppunt bij jou in de buurt!

Wist je dat je daarnaast ook heel makkelijk je eigen pindakaas kunt maken? Ik zal hier in de toekomst een receptje over delen. 😉

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *