Heartwarming pumpkinlicious bread

 

En daar kom ik weer met mijn banaanbrood! Dit keer wel met extra veel pompoen en andere heerlijke toegevoegde ingrediënten. Als je benieuwd bent naar mijn eerste banaanbrood recept en een wat minder overheersende smaak van pompoen wilt check dan hier zeker even het recept. Een hartverwarmende banaanbrood is dit nieuwe recept zeker! De specerijen die eraan toegevoegd zijn in combinatie met pompoen maken dit recept helemaal af en bovendien maakt het de koude winterdagen wat knusser en warmer.

Heartwarming pumpkinlicious bread 

Wat:
1 1/2 kop boekweitmeel
3/8 kop quinoameel
1 kop amandelmeel
1/4 kop gemalen lijnzaad
3 el kokosbloesemsuiker
Snufje zout
Speculaaskruiden (zie recept hieronder)
1/2 tl baking soda
2 kop pompoenpurree
3 lijnzaadeieren (3 el gemalen lijnzaad + 4 el warm water)
5 el kokosmelk
2 el maple syrup

Optioneel: stukjes pure chocolade

Hoe:

Verwarm de oven allereerst voor op 180 graden.

In een schaaltje laat je de lijnzaadeieren weken tot het een ei-achtig structuur vormt. Hierna voeg je in een grote kom alle droge ingrediënten toe. Haal er een apart kommetje bij en hussel hier de pompoenpurree met de lijnzaadeieren, kokosmelk en maple syrup door. Gooi nu het vloeibare bij het droge deel. Roer dit door en voeg eventueel nog wat chocolastukjes door 😉 Vet een bakvorm in met kokosolie of een andere olie naar keuze en strooi er lichtjes wat bloem in. Giet je bananenbroodbeslag in de bakvorm en bak het voor 40-45 minuten in de oven. Tot slot laat je het een half uurtje afkoelen en serveren maar! Lekker bij een warm drankje, als tussendoortje, ontbijt, lunch of misschien zelfs als toetje(!) met een ijsbolletje erop als finishing touch…, chocola erbij… of pindakaas… Oké, hmmm, ik begin er in ieder geval heel veel inspiratie door te krijgen én trek!

Speculaaskruiden

Wat:
2 stukjes kruidnagel
1/8 tl nootmuskaat
1 tl kaneel
1/4 tl gember
1/4 tl kardemom
1/4 tl witter peper

Hoe:
Voeg de stukjes kruidnagel toe in een mortier. Stamp dit goed tot de stukjes kruidnagel in poeder verandert. Voeg dan de rest van de ingrediënten door en roer dit door.

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *