Monster Energy 2.0

 

We weten inmiddels dat energiedrankjes niet goed voor je zijn en het liefst zie ik ze verdwijnen uit de supermarkten. Het ‘fijne’ effect duurt maar even en het is ook al bekend dat het alleen maar negatieve gevolgen voor je gezondheid heeft. Als je dit 8 jaar geleden tegen mij zou hebben gezegd dan weet ik niet of ik nog gewoon als een kip zonder kop deze troep was blijven doordrinken of dat er een belletje zou gaan rinkelen. Ik gok ‘t eerste. Ik was een puber en zoals de meeste pubers zijn ze nogal eigenwijs en vond ik drankjes zoals RedBull drinken ‘stoer’. Oké, ik ben nog steeds eigenwijs, maar zoiets kan ik mij nu dus echt niet meer voorstellen. Wat ging er in mijn hoofd om denk ik nu. Tegenwoordig vind ik dat we beter geïnformeerd zijn over de gevaren van energy drankjes, zoals Monster en RedBull. De beste vervanger hiervoor? Een green juice, helemaal vers van de pers!

Kort geleden heb ik een blogartikel gepost over waarom juicen zo goed voor je is. Check ‘t hier!

Ik hoor het iedereen in mijn omgeving constant zeggen: ”Het heerst echt, he.”, ”Er zijn zoveel mensen ziek.”, ”Ik ben zo verkouden.” En surprise surprise, ik lig al een paar dagen ziek op bed. Ik. Haat. Ziek. Zijn. Maar, ja, wie niet! Vreselijk is het! Sorry, dat ik nu even heel zeikerig ga overkomen maar ik moet het er gewoon even uitgooien. Als je deze negativiteit wilt overslaan, scroll gerust verder naar de volgende alinea zou ik zeggen. Damn! Ziek zijn is gewoon niet leuk. De hele dag thuis in bed liggen als een halve gare en dan niet alleen voor 1 dag maar voor bijna een week lang. Op dit soort momenten waardeer ik de momenten dat ik niet ziek ben en gewoon van alles kan doen. Dat mis ik dan toch wel als ik de hele week ziek op bed lig.

Máár! Ik kom wel in actie als ik ziek ben. Juicen for life! Hallo kilo’s fruit en groente én gember thee! Normaal gesproken eet ik al zoveel mogelijk groente en fruit en maak ik een paar keer week een verse juice, maar deze week heb ik letterlijk iedere dag een verse juice gemaakt en nog wat extra fruit gegeten. Ik doe er dan ook alles aan om mij weer zo snel mogelijk weer goed te voelen! Afgelopen woensdag had ik bijna 38 graden koorts en dit is ook eigenlijk weer eens nieuw voor mij, want koorts (en überhaupt griep) heb ik al jaren niet meer gehad. Bovendien heb ik ook nog eens last van mijn bronchitis wat opeens na jaren weer is teruggekomen. Hoe? Ik heb geen idee. Ik eet gezond en gevarieerd, maar toch blijkbaar aangestoken. Ik voel me gelukkig al iets beter en daar gaat het om.

Gisteren heb ik de groenste juice tot nu toe gemaakt met een extra shot gember erin. Verrasssend genoeg was het zoeter dan ik dacht! Deze anti-griep juice zit vol groente en  bevat slechts 1 fruitsoort. De antioxidanten in deze juice zorgen ervoor dat je immunsysteem een opepper krijgt. Op deze manier krijgt je lichaam een flinke dosis vitaminen en mineralen binnen die jou sneller laat genezen van je verkoudheid of griepje.

Monster energy 2.0 (voor 1 persoon)

Wat:
1/2 citroen
Stukje gember
1 komkommer
2 appels
2 kop spinazie
2 kop boerenkool
3 selderijtakken

Hoe:
Gooi allereerst het stukje citroen en gember door de juicer. Hierna voeg je alle andere ingrediënten toe. Roer goed door en cheers op je gezondheid!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *