Coconut chia pudding

 

Velen weten van mij dat ik nooit iedere dag hetzelfde ontbijt. Ik houd ervan om iedere dag iets anders te eten en dus wissel ik mijn ontbijtjes af van dag tot dag. De ene keer eet ik havermout en de volgende dag eet ik bijvoorbeeld een banana mug cake. Andere ontbijtjes waar ik erg van houd is quinoa pudding, amaranth én chia pudding! Dat laatste wil ik vandaag graag met jullie delen.

Iedere dag brood eten kwam op een gegeven moment mijn neus uit. Ik genoot er niet meer van en dus eet ik nu 1 à 2 keer per week brood en voor de rest wissel ik mijn maaltijden altijd af. Hoe meer je afwisselt, hoe meer je een feestje maakt van je maaltijden! Misschien heb je al eens van chiapudding gehoord of je kent de chiazaadjes. Nou, ten eerste kun je van chiazaad heel makkelijk een vegan ei maken voor baksels. Doordat je chia combineert met water vormt het eigenlijk een soort gelei. Dit maakt het dus ook super geschikt voor een pudding! Chia pudding kun je eten als ontbijt, lunch of als tussendoortje.

Even een klein feitje (of wel meerdere kleine feitjes) over deze minuscule grijze korreltjes. Oké, allereerst komt de chia zaad uit Mexico. Ook leuk om te weten! Chiazaad bevat een enorme hoeveelheid omega-3 wat goed is voor hart en bloedvaten. Daarnaast bevat deze zaad 20% meer proteïne dan granen en zit het bomvol vezels, calcium en ijzer. Chiazaad is ook nog eens goed voor je huid en tanden. Een kleine portie per dag zou goed voor je zijn en met een kleine portie bedoel ik maximaal 3 eetlepels op een dag. Als je nooit chiazaad op hebt zou ik je aanraden om maximaal 3 theelepels op een dag met je voeding te mengen. Sommige mensen kunnen namelijk niet zo goed tegen de enorme hoeveelheid vezels. Chia zaad kan namelijk bij sommigen een opgeblazen buik veroorzaken of winderigheid. Dus door een klein beetje uit te testen weet je of je er tegen kan of niet en dan kun je ook gerust deze chia pudding uitproberen! 🙂

Coconut chia pudding (1 persoon)

Wat (witte laag):
1 kop kokosmelk
1 el hennepzaad
3 el chiazaad
2 el havermout
4 el kokosrasp
1 tl agave of maple siroop

Wat (paarse laag):
3/4 kop kokosmelk
1/2 kop bosbessen
1 tl açaí poeder
1 tl chia zaad
1/2 schep proteïnepoeder
Paar bloemkoolroosjes (bevroren)
1 tl hennepzaad
3 tl havermout

Eventuele toppings: bosbessen, kiwi, rozijnen, zonnebloempitten en kokosrasp.

Hoe:
Voor de chiapudding heb je een mason jar nodig, maar je kunt het natuurlijk ook in een kommetje doen. Voor de witte laag schenk je de kokosmelk in een mason jar. Voeg hier de hennepzaad, chiazaad, havermout, kokosrasp en agavesiroop aan toe. Meng dit goed door en laat het 5 minuutjes staan. Na 5 minuten roer je het nog even een keertje door. Laat 10 minuten staan.

Voor de paarse laag meng je alle ingrediënten in een mixer. Dit voeg je toe in je mason jar en hierop strooi je weer jouw toppings naar keuze. In principe heb je de basis voor je chiapudding al, dat is de witte laag, maar deze paarse laag voegt wel een vrolijk kleurtje toe en natuurlijk wat extra antioxidanten! 😉


xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *