Hotspot: BACKYARD

There is a new kid in town! Deze biologische restaurant in Rotterdam is pas geopend en dus moest ik er even langs. BACKYARD heeft namelijk een groot aanbod in veganistische hapjes en dat wil ik natuurlijk graag uitproberen!

Afgelopen weekend ben ik hier samen met mijn vriend gaan lunchen. De menukaart bestaat voor 80% uit vegan gerechten. Dat betekent dat je nog steeds vrij bent om bijvoorbeeld vlees op je vegan burger toe te voegen of andere dierlijke producten. Zelf denk ik dat het op deze manier misschien ook makkelijker en toegankelijker is voor de niet-vegans onder ons om hier een hapje te eten. Op deze manier maak je alsnog kennis met veganistisch eten dat super lekker en gevarieërd is. Aan de andere kant kan je dus zelf bepalen of je een 100% veganistisch gerecht wilt uitproberen of niet. Maar omdat de menukaart voornamelijk vegan is heb je ook een grote kans om voor de volledig plantaardige opties te kiezen. En ik kan je zeggen dat dat geweldig smaakt!

BACKYARD

BACKYARD

Mijn BACKYARD ervaring 

We eten nogal laat onze lunch. Namelijk om 16:00 uur! Oops. Ik kies voor een heerlijke salade met een glas kombucha (gefermenteerde thee) en mijn vriend voor een Mexicaanse bowl. De salade ziet er goed uit! Lekker veel kleur, smaakt goed en het vult! De salade is bestaat uit quinoa, sla, zoete aardappel, hummus, gegrilde paprika en aubergine en alfalfa (kiemgroenten). De Mexicaanse bowl is zoals je misschien wel verwacht, een beetje aan de pittige kant. De één kan er beter tegen dan de ander. Het is niet bepaald heel licht gekruid, maar ook weer niet mega pittig. De Mexicaanse bowl is gevuld met bonen, avocado, sla, groente, tortilla chips en een onbekende (vergeten te vragen!) maar lekkere rode saus.

Het personeel van BACKYARD is lekker casual, super vriendelijk en heeft oog voor detail. Wat ik ook mooi vind is dat het personeel aan het einde van ons etentje om onze feedback vraagt. Ik snap dit heel goed, omdat ze natuurlijk ook net open zijn en graag de mening van hun gasten willen ontvangen. Het restaurant is heel urban ingericht gecombineerd met industriële en natuurelementen. Deze combinatie geeft BACKYARD een mooie en relaxte sfeer. De schommel die in het restaurant hangt, de laidback stoelen en meterslange comfy bank maken het een aangename plek om heerlijk te ontspannen.

BACKYARD

Donderdag 17 mei is het de officiële openings BACKYARD party mocht je graag lang willen gaan! Het is midden in het centrum van Rotterdam, om de hoek van de Koopgoot. Heel makkelijk bereikbaar dus. 😉

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *