Raw brownie & unicorn toasts

 

Ooit een raw brownie op of wat dacht je van een unicorn toast? Het is een ware smaakexplosie voor je smaakpapillen, maar ook een heuse kleurexplosie om te zien. Als je de tijd hebt, waarom dan geen feestje maken van je eten, toch?! De (luie) zondag is hier perfect voor en dus heb ik ook nuttig gebruik gemaakt van mijn tijd. Afgelopen zondag was het Moederdag en ook al viel het weer een beetje tegen we hebben er toch een mooi dagje van gemaakt! Dit keer heb ik niks gekocht voor mijn mams, maar heb ik wat (lekkers) gemaakt wat ik graag met jullie wil delen. Iets wat ik nooit eerder heb gemaakt dus het was een ware experiment in de keuken kan ik je zeggen! Ook benieuwd naar hoe je deze kleurrijke uniorn toasts zelf thuis kunt maken? Daarnaast heb ik ook een heerlijke raw brownie voor je klaarstaan die je in een handomdraai gemaakt hebt!

raw brownie

Hoe hebben jullie je moeder afgelopen zondag verwend? Door samen iets te gaan doen, iets te hebben gekocht voor haar of iets gemaakt? Dit jaar heb ik een uitgebreide lunch klaargemaakt waarvoor ik 2,5 uur in de keuken stond. Tsja, je moet wat over hebben voor je mams! Toch vind ik dit helemaal niet erg om te doen, omdat ik graag lekker eten maak en altijd benieuwd ben naar hoe nieuwe recepten eruit komen te zien. Zo heb ik deze dag flink geëxperimenteerd met een nieuw recept, namelijk: unicorn toasts! Gelukkig is het gelukt en vonden we het beiden hartstikke lekker! Bovendien heb ik voor de lunch ook een grote fruitsalade gemaakt en een raw brownie met chocoladesaus en fruit. Yum! Zoet is het zeker, maar ongezond is het zeker niet!

In de unicorn toasts heb ik açaí, spirulina en tarwegraspoeder toegevoegd die zorgen voor de pastel kleurtjes op de toast. Mocht je je afvragen waar je açaí poeder kan kopen, ik heb die van mij online besteld bij de Body&Fit shop voor €12,50. Ook kun je het vinden bij o.a. de AH en volgens mij zelfs bij de Kruidvat! Daarnaast kun je spirulina en tarwegras eveneens bij de Body&Fit shop kopen maar ook bij de AH en Holland & Barrett. De één is duurder dan de ander, maar weet dat je er echt lang mee doet! Je hebt er niet veel van nodig, waardoor je er lang plezier van hebt. Ik gebruik deze 3 superfood poeders echt al máánden en het is nog lang niet op! Bovendien hoef je dit niet per se iedere dag te gebruiken waardoor je er ook al zuinig mee doet. Let op dat deze superfoods niet een volledige maaltijd zijn ook al bevatten ze enorm veel vitaminen en antioxidanten. Zo gooi ik het meestal door mijn smoothie dat een grote hoeveelheid groente en fruit bevat, in cakejes, pancakes of in mijn havermout. Altijd gecombineerd met genoeg andere voedingsstoffen, zoals groente, fruit, noten en proteïne.

raw brownie

raw brownie

Waar is Açaí goed voor?

Açaí geeft een mooi roze/paars kleurtje aan je eten! Açaí is een paars besje. Na het oogsten van deze bessen worden de pitten eruit gehaald waarna de bessen worden gevriesdroogd. Vervolgens wordt het gemalen tot açaípoeder. Açaí is rijk aan antioxidanten net zoals bijvoorbeeld bosvruchten. Dit mooie besje komt oorspronkelijk uit Brazilië.

Waar is spirulina goed voor?

Dit is een algensoort dat voorkomt in meren en oceanen over de hele wereld. Spirulinapoeder bevat aminozuren en eiwitten die essentieel zijn voor je lichaam. De essentiële aminozuren houden je energiepeil omhoog, herstellen je spieren, zorgen voor spier- en krachtontwikkeling en helpen bij het verbranden van vet.

Waar is tarwegras goed voor?

Tarwegras bevat enorm veel vezels, eitwitten, ijzer, foliumzuur en andere belangrijke vitaminen en mineralen. Het is, zoals de naam al zegt, een tarwe. Voordat het uitgroeit tot een graan, groeit er daarvoor eerst een groen plantje. En precies dat groene plantje wordt vermalen als tarwegras. Doordat het plantje vermalen wordt kan ons lichaam de gezondheidsstoffen uit dit plantje opnemen.

Unicorn toasts (5 toasts)

Wat:
5 volkoren boterhammen
2 el kokosyoghurt per boterham
1/2 tl açaí poeder
Snufje spirulina
Tosti ijzer

Hoe:
Allereerst leg je de boterhammen in een tosti ijzer tot ze krokant zijn. Pak vervolgens een paar bakjes waar je de kleurtjes in gaat mengen. Zo meng je de kokosyoghurt met açaí poeder om een roze kleur te krijgen, met spirulina om een donkergroene kleur te krijgen en met tarwegras voor een lichtgroene kleur. Daarnaast kun je proberen om een snufje spirulina te mengen met açaí zodat je een paarse kleur creërt!

raw brownie

raw brownie

Raw brownie (ongeveer 16 stuks)

Wat:
3,5 kop dadels
2 el cacaopoeder
1/2 walnoten
1/2 kop amandelen
2 el pompoenpitten
2 handjes frambozen
Chocopasta: 1 el cacaopoeder  + 2 el maple syrup

Hoe:
Was de dadels en snijd deze in stukken. Meng deze in de blender samen met de cacaopoeder, walnoten, amandelen, en pompoenpitten. Maal niet alles heel fijn samen, maar laat er stukken noten en pitten in zitten. Zo geef je de brownie een krokante bite! Nu heb je het deeg voor je raw brownie!

Maak een bal van je raw brownie en verspreid dit in een rechthoekige of vierkante bakvorm. Nu ga je verder met de chocopasta. Meng de cacaopoeder en maple syrup met elkaar tot een vloeibare chocoladesaus. Giet dit over je raw brownie en maak het af met frambozen on top! Laat dit in de koelkast staan voor minstens een uur. Snijd het in stukken en genieten maar!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *