Easy chocolate chip cookies

 

Ken je dat gevoel dat als je hard moet studeren of moet werken dat je last krijgt van vreetbuien? Ik in ieder geval wel! Oké, ik moet eerlijk bekennen dat ik de hele dag door kan eten, maar tijdens tentamenperiodes wel tien keer meer! Zo krijg ik trek in koekjes, chocola, ijs, etc. Je kent het wel. Al die shit inderdaad. Daarentegen mag ik van mezelf tijdens deze stressvolle studiemomenten best op wat lekkers trakteren. Bovendien maak ik mijn tussendoortjes zelf en kan ik het zo gezond mogelijk maken! Zo voel ik mij al wat minder schuldig en geniet ik er des te meer van!

Op dit moment ben ik ontzettend druk met school en prop ik dan ook met moeite deze blog post online. Om deze reden zal dit berichtje wat korter zijn dan normaal. Toch wil ik graag een lekker receptje met jullie delen vandaag. Houd je van koekjes, chocola en zoetigheid? Dan zul je dit recept vast lekker vinden! Ik heb het recept vorige week bedacht en vond het wel handig dat ik wat gezonde koekjes in huis had om te kunnen snacken. Zo heb ik deze overheerlijke chocolate chip cookies gemaakt vol vitamientjes!

chocolate chip cookies

chocolate chip cookies

Easy chocolate chip cookies (12 stuks)

Wat:
1 kop quinoa meel
1 kop boekweitmeel
2 el cacaopoeder
1/2 kop rozijnen
2 el kokossuiker
5 el pure chocoladestukjes
1 tl vanille extract
1 lijnzaadei (1 el gemalen lijnzaad + 2 el warm water, 10 minuten laten staan)
2 el kokosolie
1 rijpe banaan
1/2 kop amandelmelk
1 tl baking soda
1 tl apple cider vinegar

Hoe:
Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Allereerst meng je de droge ingrediënten met elkaar in een grote kom. Hierin meng je dus de quinoameel met de boekweitmeel, cacaopoeder, rozijnen, kokossuiker en chocoladestukjes.

In een aparte kom meng je een geprakte banaan met de vanille extract, lijnzaadei, kokosolie en amandelmelk. Vervolgens giet je dit mengsel bij de droge ingrediënten. Meng nu alles met elkaar tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Tot slot meng je wat baking soda met apple cider vinegar in een klein schaaltje. Roer eventjes door tot het begint te schuimen. Gooi dit bij het koekjesdeeg en roer nog eens goed door. Pak een grote eetlepel van het deeg en leg dit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Ik heb de koekjes in twee delen gebakken, omdat het net niet op één plaat paste. Bak je chocolate chip cookies 20 minuten in de oven. Enjoy!

chocolate chip cookies

 

xo Laura

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *