Sweet cherry cheesecake

 

Gisteren was mijn mams jarig en dus besloot ik voor deze gelegenheid een lekkere verjaardagstaart voor haar te maken. Ik weet dat ze cheesecake lekker vindt en dus heb ik dat ook gemaakt! Wel heb ik een raw vegan taartje gemaakt dat makkelijker te maken is dan een gewone taart. Deze hoef je namelijk niet te bakken!

Sweet Cherry Cheesecake

Gezondheidsvoordelen

Het is zo ongelofelijk makkelijk om deze taart te maken. Van de bodem tot aan de top. Toch moet ik wel eerlijk toegeven dat de kersenlaag wat geduld vereist. Voor de rest is het een fluitje van een cent. Daarnaast heb ik kersen als extra ingrediënt toegevoegd voor wat extra vitamientjes. Kersen helpt namelijk voor een goede nachtrust. Daarnaast bevat deze rode vrucht vitamine C en andere belangrijke vitaminen en mineralen die je beschermen tegen o.a. kanker. Verder zijn kersen goed voor je huid doordat ze caroteen bevatten (net als wortels), vermindert het vet en zo ook diabetes.

Deze taart bevat veel noten wat een bron is aan vitamine B. De bodem is namelijk gemaakt van dadels met verschillende soorten noten. Daarnaast bestaat de vulling van de taart uit cashewnoten. Het is bewezen dat cashewnoten goed zijn voor je hart, je gehele zenuwstelstel, weerstand, botten en spieren.

Deze cheesecake is dus niet een ongezond dikmakertje, maar een bron van vitaminen en is juist daarom goed voor je. Trakteer jouw familie, vrienden of collega’s eens een keer op een Sweet Cherry Cheesecake!

Sweet Cherry Cheesecake

Sweet Cherry Cheesecake (voor 8 personen)

Wat:
Bodem:
3 kop dadels
1/2 kop speltmeel
1/2 kop amandelen
1 kop pecannoten

Cashew laag:
2 kop cashewnoten (1 uur geweekt in warm water)
1/2 kop kokosmelk
1/2 kop citroensap
2 el agave siroop
1 tl vanille extract

Cherry laag:
2,5 kop kersen
Geraspte pure chocolade

Een grote ronde bakvorm (diameter van 20 cm)

Hoe:
Allereerst laat je de cashewnoten een uurtje weken in warm water. Hierdoor worden ze (sneller) zachter en smeuïger tijdens het blenden.

In een keukenblender mix je allereerst de helft van de dadels met de overige ingrediënten voor de bodem. Meng dit een minuutje en gooi dan langzaam aan de rest van de dadels erbij. Soms moet je even stoppen met blenden om de restjes van de zijkanten eraf te schrapen. Maak met je handen een bal van het deeg. Gebruik een grote ronde bakvorm voor je taart. Verspreid wat olie op de bodem van de bakvorm en strooi hier wat bloem overheen. Zo voorkom je dat de taart heel erg gaat plakken als je het uit de taartvorm wilt halen. Verspreid het deeg over de bodem en werk bij de rand iets omhoog.

Voor de cashewlaag meng je de cashewnoten met de kokosmelk, citroensap, agave siroop en vanille. Dit meng je een paar minuutjes door op de hoogste stand tot je een glad beslag krijgt. Giet het beslag in de taartvorm. Laat de taart nu minimaal 2 uurtjes in de vriezer staan.

Nu is de laatste laag aan de beurt. De kersenlaag! Snijd de kersen open en haal de pitten eruit. Blend de kersen een paar keer (een paar tellen) op de hoogste stand. Probeer het niet helemaal vloeibaar te maken en zorg dat je nog stukjes kers overhoudt. De kersenlaag giet je als laatste laag op je taart. Als topping voor je taart kun je een klein blokje chocolade met behulp van een rasp over je taart strooien. Bewaar de Sweet Cherry Cheesecake minimaal 3 uur in de vriezer. Bij het serveren van de taart laat je de taart eerst een uurtje op kamertemperatuur staan. Zo kun je het makkelijker doorsnijden. Enjoy sweetheart!

Sweet Cherry Cheesecake

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *