Ervaring eerste kinesiologie behandeling

 

Grote kans dat je nooit van het woord kinesiologie hebt gehoord. Ik zelf ook niet totdat ik in contact kwam met Martin Koeman van Koeman Kinesiologie. Ik zal je hieronder wat meer vertellen over deze therapievorm en mijn allereerste behandeling!

Wat is kinesiologie?

Kinesiologie is een alternatieve therapievorm. Door middel van gesprekken m.b.t. klachten en door gebruik te maken van spiertesten, kan op een snelle manier worden achterhaald wat de oorzaak of oorzaken zijn van je probleem. Als je de oorzaken weet kun je daar op anticiperen (als blijkt dat je niet tegen gluten kan, dan laat je dat voorlopig links liggen). Ten tweede, als je de oorzaak weet, kan in een vervolgconsult worden gewerkt aan het verhelpen van de oorzaak.

Het werken met spiertesten is een geheel pijnloze behandeling en meet de energie in het lichaam. Met de spiertesten kan bepaald worden waar de oorzaak van bijvoorbeeld stress ligt. Dankzij de spiertesten kan uiteindelijk het lichaam weer in balans worden gebracht en ervaart de persoon nauwelijks of geen stress meer.

Daarnaast kan kinesiologie voor verschillende gezondheidsklachten ingezet worden, zowel emotionele als fysieke klachten. Zo kun je met behulp van kinesiologie, buikklachten verminderen, angsten, allergieën, vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, stress en nog heel veel meer gezondheidsklachten aanpakken.

kinesiologie

Kinesiologie richt zich voornamelijk op de volgende drie categorieën:

Fysieke klachten:
Hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, een tennisarm, etc.

Chemische klachten:
Alles wat er in je lichaam plaatsvindt op vloeibaar niveau (speeksel, darmsap, maagzuur, hersenvocht en bloed). Als er hier iets niet goed functioneert kunnen er o.a. maag- en darmklachten ontstaan, huidklachten, vitaminetekorten en allergieën.

Emotionele klachten:
Angst, spanning, woede, verdriet, etc.

Al met al helpt kinesiologie je inzicht te geven in waar je knelpunten liggen en hoe je deze kunt verbeteren. Het doel van deze therapievorm is je beter te laten voelen en je te helpen weer in je eigen kracht te gaan staan.

Mijn persoonlijke ervaring

Deze maand heb ik een eerste intake laten doen in de praktijk. Graag deel ik met jullie hoe ik deze intake heb ervaren en doorloop ik het hele proces van vóór, tijdens en na de intake met jullie door.

Mijn primaire klacht is acné. Zo wil ik graag weten wat de oorzaak zou kunnen zijn van mijn acné en hoe ik hier vanaf kom. Voordat de intake plaatsvindt stuurt Martin mij een digitale vragenlijst. Deze vragenlijst is nodig om de intake sneller en gerichter te kunnen maken. Verder vraagt Martin mij eventuele producten mee te nemen, zoals crèmes en zonnebrandcrème. Deze producten checkt hij na en bepaalt dan of mijn lichaam hier zwak of sterk op reageert. Hieronder leg ik meer uit over wat het betekent als je lichaam zwak of juist sterk reageert op een bepaalde stof.

Tijdens de behandeling checkt Martin allereerst de vragenlijst die ik heb ingevuld. Zodra hier allemaal naar is gekeken meet hij mijn lichaam op. Heupen, schouders en nekstand. Het blijkt dat ik geen rechte houding heb en een beetje scheef sta. Dit was al bekend voor mij. Mijn bekken staan namelijk niet gelijk. Dit vertel ik hem voordat hij mij opmeet. Vervolgens wilt hij weten wat het precieze verschil is in centimeters. Zo meet hij een 0,5 cm verschil in heupstand, 1,5 cm in schouderstand en 0,5 cm in nekstand. De conclusie is dat de rechterkant van mijn lichaam iets naar achter staat. Dit verklaart ook voor een deel waarom ik dagelijks rug, nek en schouderklachten ervaar. Dit is tevens mijn secundaire klacht, naast mijn acnéprobleem.

kinesiologie

Hoe werken de spiertesten?

Vervolgens starten we met de welbekende spiertesten. Hierbij maakt Martin gebruik van kleine testbuisjes dat een combinatie bevat van alcohol en een resonantie (van een bepaalde stof, bijv.: vitamine C, zuivel of chemicaliën). In de natuurkunde staat het begrip resonantie voor een trilling van een desbetreffende stof.

De kinesioloog pakt er verschillende testbuisjes bij om te kijken hoe mijn lichaam hierop reageert. Zo zijn de buisjes o.a. bedoeld om je eiwit te testen, vitamines, calcium, suikermix, mineralenmix, ijzer en zout. Het buisje stopt hij in een klein glaasje. Deze houd ik in mijn rechterhand vast terwijl ik mijn linkerhand naar voren moet uitsteken. De kinesioloog test mijn lichaamsreactie door op mijn linker onderarm bepaalde drukpunten uit te oefenen. Hierdoor kan worden bepaald of mijn lichaam stress ervaart in combinatie met het desbetreffende testbuisje. Kortom, een sterke spiertest i.c.m. een buisje is een goed teken. Een zwakke spiertest betekent dat het lichaam stress op de betreffende stof ervaart. Dit is belangrijke informatie met betrekking tot de klacht of het probleem. Dat moet dus verholpen worden.

Resultaten

Mijn lichaam reageert zwak op vitamine B! Na verder testen blijkt dat de “stress” een opnameprobleem veroorzaakt, namelijk 35%. Mijn lichaam neemt vitamine B dus maar voor 35% op en dit is te laag. Bij zo’n zwakke reactie als deze wordt er ook getest of dit lage percentage te maken heeft met een fysieke, chemische of emotionele reactie. Vervolgens wordt er gekeken of dit lage percentage te maken heeft met een opname, verwerkings- of afbraakprobleem. In mijn geval is er sprake van een opnameprobleem. Dit betekent dat ik misschien wel genoeg vitamine B binnenkrijg door genoeg vitamine B rijke voeding te consumeren, maar aan de andere kant kan mijn lichaam dit misschien niet optimaal opnemen.

Vitamine B is een belangrijke vitamine voor een goede huidconditie. Naast vitamine B zorgen ook vitamine A en E voor een gezonde huid. Een laag percentage hiervan kan dus duiden op huidproblemen, zoals acné. Bovendien blijken mijn vitamine D en E ook een lage opname te hebben, namelijk 25% en 38%.

Uit de resultaten geeft Martin mij een eindadvies: elke ochtend een glas selderijsap drinken. Dit houdt in dat ik minstens twee weken iedere ochtend een selderijsap moet opdrinken. Dit sapje maak ik thuis met een sapcentrifuge. Het is de bedoeling om deze sap een half uur vóór het ontbijt op te drinken. Zo zou selderij ontgiftend werken op je lichaam en verwijdert het slechte bacteriën, virussen en schimmels in de maag en darmen. Verder verbetert het de spijsvertering en herstelt het je maagzuur. Ik ben erg benieuwd of dit gaat werken.

kinesiologie

Conclusie

Inmiddels ben ik ruim twee weken bezig met de sapkuur. Tot nu toe merk ik helaas nog geen verschil wat betreft mijn acné, wel merk ik ontgiftigingsverschijnselen zoals misselijkheid en vaker naar het toilet moeten. Sneller naar het toilet moeten heb ik nog steeds, maar de misselijkheid vond gelukkig alleen in de eerste week van de sapkuur plaats! Dit geeft aan dat mijn lichaam in ieder geval wel van binnenuit aan het reinigen is. Hopelijk zal mijn acné verminderen na een paar weken. Daarentegen kan ik nu helaas niet verder doorgaan met de sapkuur omdat ik deze zondag naar de Verenigde Staten vertrek, wat natuurlijk ontzettend gaaf is! Wellicht is mijn acné wel op een ander manier op te lossen. Het feit dat mijn lichaam de vitamines A, B en E niet goed opnemen heeft mogelijk ook te maken met mijn huidprobleem.

Wie weet is het voor jou ook heel handig om een eerste intake te doen als je last hebt van een bepaalde gezondheidsklacht. Zo kom je toch meer te weten over jouw klacht en hoe je deze kunt oplossen of verminderen! Wil je meer informatie over kinesiologie of de praktijk van Koeman Kinesiologie? Neem dan contact op met Martin Koeman voor verdere informatie en behandelingen!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *