Verfrissende zomerse juice uit de moestuin!

 

En daar ben ik weer! Na een maandje offline te zijn geweest van mijn blog ga ik het schrijven weer oppakken. Het is tenslotte iets wat ik graag doe, jullie inspireren, nieuwe plantaardige recepten creeëren en mijn eigen gezondheid bijhouden. Nu dat ik weer thuis ben heb ik hier weer meer tijd voor, maar dat betekent niet dat ik op vakantie alleen maar aan de junkfood zat! Juist tijdens de vakanties raak je geïnspireerd en krijg je nieuwe ideeën om zo gezond mogelijk te leven. Hebben jullie trouwens ook zo’n geweldige vakantie gehad?!

Verfrissende zomerse juice

Vorige week kwam ik terug van mijn rondreis dat bijna drie weken duurde. Het was meer dan geweldig. Dit was mijn eerste rondreis, maar zeker niet mijn laatste! Voordat ik op reis ging heb ik in de tuin een moestuin gekweekt. Zie hier de blogpost dat daarover ging en daarbij vind je ook tips die ik je geef voor jouw eigen eerste moestuin!

In de drie weken tijd dat ik weg ben geweest is het een ware jungle geworden in de tuin. Mijn moeder vertelde dat ze tijdens de tijd dat ik weg was iedere dag wel een paar komkommers moest eten, want de moestuin puilde ermee uit. Lachwekkend vond ik het! En inderdaad, ik kom terug van vakantie en alles hangt vol komkommers, mega watermeloenen, cherrytomaten, courgetten, maar ook de basilicum is verdubbeld en de wortels en bieten schieten ook uit de grond!

Met zoveel groente en fruit in de tuin heb ik natuurlijk goed geprofiteerd om er juies mee te maken. Zo heb ik afgelopen week een heerlijke verse juice gemaakt van bieten, wortels, komkommers en appels. De eerste drie groenten komen rechtstreeks uit mijn moestuintje! Hieronder het recept voor deze verfrisende en zomerse juice!

Verfrissende zomerse juice

Verfrissende zomerse juice

Verfrissende zomerse juice (3 glazen):

Wat:
1,5 kop kokoswater
1 grote rauwe biet
3 zomerwortels
1,5 komkommer
2 appels

Hoe:
Giet allereerst de kokoswater in de maatbeker van je juicer. Gooi vervolgende de rest van de groente en fruit door het apparaat. Roer goed door voor het drinken!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *