Hotspot: SNCKBR Utrecht

 

Wat doe je als je weer terug bent in Nederland? Nieuwe food hotspots uitproberen! Eigenlijk wilde ik al voor ik op reis zou gaan naar SNCKBR in Utrecht, maar toch even uitgesteld tot na mijn reis. Lees hier wat ik vind van deze topplek!

Over SNCKBR Utrecht

SNCKBR heeft naast die van Utrecht nog twee andere vestigingen. Eén in Amsterdam en de ander in Eindhoven. Beide zijn niet 100% plantaardig. Vorig jaar, met Oud en Nieuw ben ik samen met mijn vriendinnen in Amsterdam verbleven en zijn toen wat gaan eten bij SNCKBR. Daar hadden ze inderdaad van alles op de kaart staan en niet alleen maar veganistische gerechten. SNCKBR in Utrecht is al bijna drie maanden geopend en de menukaart bestaat uit 100% plantaardige gerechtjes en drankjes.

Deze week ben ik met Jesse, een vriend van mij bij dit nieuwe eettentje in Utrecht gaan eten en we vonden het beiden erg lekker! Volgens ons ziet het er allemaal erg leuk uit qua interieur tot aan de menukaart toe. De menukaart geeft namelijk ook heel duidelijk (met kleurbolletjes) aan wat elk gerecht bevat, bijv. soja, gluten en pinda’s. Vind hier hun menukaart! Dit is de juli/augustus menukaart dus het kan zijn dat het menu volgende maand een beetje aangepast wordt!

Het interieur

Eenmaal aangekomen bij het restaurant, wat echt om de hoek van het station is, twijfelen we of we binnen of buiten willen zitten. Het is lekker weer, het zonnetje schijnt, maar toch besluiten we om binnen te zitten. Ik vind het stiekem ook misschien wel leuker om binnen te zitten, puur om te genieten van de mooie groene en industriële interieur. De groene zitbankjes tegen de muur straalt een comfy sfeer uit en voelt fijn aan. Het restaurant is smal maar gaat ver door naar achter. Achterin het restaurant was weer een ander soort opzet gemaakt. Dit gedeelte heeft ook hele comfy stoelen en rondgevormde banken waar je op plaats kunt nemen voor het avondeten. Aangezien we hier gaan lunchen vertelt de serveerster ons heel vriendelijk dat we in het voorste gedeelte van het restaurant plaats kunnen nemen. Hier is het veel lichter dan achterin het restaurant, gezelliger dus voor overdag!

Het eten

Beiden vinden we het restaurant mooi gekleed. Het is heel natuurlijk ingericht maar ook best industrieel. Dat is te zien aan de muur en de grote, donkere buizen aan het plafond. Alle kleuren en materialen zijn netjes op elkaar afgestemd en het ziet er allemaal erg verzorgd en schoon uit! De serveersters zijn ook ontzettend aardig! We bestellen twee broodjes. Eentje met scrambled tofu (tip tip!) en een broodje met guacemole en bieten. Super lekkere broodjes! Er staat nog zoveel meer lekkers op de kaart dat ik altijd eerst een half uur moet nadenken voor ik iets heb gekozen. Twijfelaar hier!

Dit is zeker weten één van mijn favoriete food hotspots in Utrecht! Love it! Natuurlijk hebben we na de broodjes ook een toetje gegeten. Een maaltijd zonder toetje is als een boterham zonder broodbeleg. Er is altijd ruimte over voor toetjes, oh yeah! Ik heb gekozen voor de SNCKBR brownie met ijs (gemaakt van bonen) en overheerlijke warme chocoladesaus. Jesse ging voor de Ice Ice Baby wat eruit zag als een echte ijstraktatie!

SNCKBR is zeker een aanrader voor een breed publiek. Je kunt er makkelijk en smaakvol kennis maken met de plantaardige keuken in een gezellige en hippe omgeving!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *