Gezond en vegan op reis in West-Amerika? Het kan!

 

Zoals jullie misschien wel op Facebook of Instagram gezien hebben heb ik afgelopen zomervakantie een rondreis gemaakt door West-Amerika. Eentje om nooit te vergeten en het zal zeker ook niet mijn laatste rondreis zijn. Deze rondreis heb ik gelukkig niet in mijn eentje gemaakt, maar samen met mijn lieve vriend! In deze blog post wil ik graag met jullie delen hoe ik deze vakantie heb ervaren qua eten en uit eten gaan. Zijn er veel vegan food hotspots in West-Amerika en verschilt dit per stad? Heeft de ene stad überhaupt gezondere alternatieven dan de andere? Ik vertel het jullie graag!

Het land van fastfood?

Wat komt het eerste in  je op als je aan de Verenigde Staten denkt? Juist. Vaak associëren we de Verenigde Staten met fastfood, dikke mensen, etc. Deze associaties heb ik ook vaak gehad. Nu na mijn reis… klopt dat beeld eigenlijk nog steeds wel. Nou ja, enigzins. Aan de andere kant heb ik namelijk veel andere dingen gezien en ervaren tijdens deze rondreis waardoor ik een breder inzicht heb gekregen op the American life. Natuurlijk heb ik nog lang niet alles gezien van de V.S., maar deze rondreis heeft mij wel meer doen inzien dat de Amerikanen niet alleen maar van fastfood leven.

Onze reisbestemmingen

Onze reis heeft bijna drie weken geduurd en tijdens deze reis zijn we van stad naar stad gereden met onze huurauto. Zo bestond onze reis uit de volgende awesome bestemmingen (op volgorde):

 1. Las Vegas
 2. Grand Canyon
 3. Antelope Canyon
 4. St. George
 5. Pahrump
 6. June Lake Villager
 7. San Francisco
 8. Monterey
 9. Santa Barbara
 10. Malibu
 11. Los Angeles

Zo. Dat zijn er best wat in 2,5 week. Het was soms ook een beetje krapjes. Er is ongelofelijk veel te doen tijdens zo’n rondreis dat je natuurlijk niet alles kunt zien en doen. Jammer, maar we hebben alsnog heel erg veel gezien in korte tijd en daar zijn we toch wel heel blij mee!

Een paar weken voordat onze reis was begonnen heb ik, ik kon het niet laten, een lijstje gemaakt met vegan eetplekjes op elke bestemming die we zouden bezoeken. Hierdoor heb ik ontdekt dat er heel veel vegan keuze is in (bijna) iedere plek die we hebben bezocht! Hooray! Of ik dit lijstje ook ter plekke heb gebruikt? Half. Spontaan ergens wat eten is natuurlijk het leukste en dat is ook eigenlijk altijd goed gegaan, gelukkig.

Las Vegas

Toevallig hebben we de eerste avond bij een restaurant gegeten die op mijn lijstje stond, namelijk Nacho Daddy. Wat ik en mijn vriend leuk vinden is dat je hier van alles kunt eten, dus niet alleen maar plantaardig. Wel heeft het restaurant een aparte vegan menukaart waar ik echt super excited van word! Er staat genoeg op de kaart, dus keuze heb je hier genoeg. Het eten vonden wij hartstikke lekker, maar so you know, het eten wat geserveerd wordt is ook wel heel veel. Héél veel. En dat, is inderdaad typisch Amerikaans. 😉 Bij Nacho Daddy verkopen ze bovendien veel Mexicaans! Af en toe dus ook een beetje pittig.

ongezond

Verder heb ik in Las Vegas geen moeite gehad om iets plantaardigs te eten. Zo heb ik bij één van mijn favo eettentjes Jamba Juice een lekkere smoothie bowl gehaald. Dit eettentje kende ik nog van vorig jaar tijdens mijn vakantie in San Diego en ik wist dat dit gewoon goed eten was!

In Las Vegas is eigenlijk best genoeg keuze in plantaardig eten. In de Cosmopolitan (resort, winkel én uitgaanscentrum in één!) was ook een leuk cafeetje waar je heel veel lekkere vegan broodjes, drankjes en desserts kon halen. Al met al, niks te klagen en heerlijk gegeten in Las Vegas! Bovendien kun je als tussendoortjes makkelijk iets vegans halen bij een supermarkt zoals Walgreens en Target.

gezond en vegan

gezond en vegan

Grand Canyon

Alle plekken die we hebben bezocht verbleven we eigenlijk meestal zo’n twee tot drie dagen, zo ook in de Grand Canyon. Wat hadden we hier een mooie lodge met een waanzinnig uitzicht over de bergen! Ik snap wel waarom de V.S. bekend staat om haar natuurparken. Wel is het zo dat je in de stad meer keuze hebt in vegan eten dan midden in de natuur. Er zijn altijd wel genoeg restaurants waar je kunt eten maar of je ook vegan opties hebt is maar de vraag. Gelukkig was er altijd wel iets! De ene keer kon ik nachos bestellen met guacamole in het Bright Angel Lodge restaurant van onze accommodatie. De andere keer had mijn vriend een heel leuk en fancy restaurant uitgekozen waar ze ook vegan gerechtjes op het menu hadden. Hij had deze speciaal voor mij uitgekozen omdat hij van tevoren contact op heeft genomen met dit restaurant. Super lief! Het eten was hier heerlijk en het personeel mega vriendelijk en gastvrij. Het was nooit een probleem voor het personeel om mijn vragen te beantwoorden of om even wat na te vragen over het eten wat ik heel fijn vond! Dat waardeer ik echt! Het restaurant waar we toen hebben gegeten heet El Tovar Dining Room en was niet zo ver van onze accommodatie vandaan.

 

”We zorgden altijd voor genoeg snacks voor onderweg”

Antelope Canyon

Weer zo’n geweldig natuurgebied! Dit was maar een tussenstop dus we hebben hier niet echt gegeten. Wel heb ik hier een lekker waterijsje gekocht! Daarnaast is er in de Antelope Canyon niet echt veel eetgelegenheid. Tenminste niet op de plek waar wij de tour (Ken’s Tours) hadden geboekt. Bij iedere rit naar de volgende bestemming zorgden we er altijd voor dat we genoeg snacks bij ons hadden voor onderweg. Dit kochten we dan op de vorige bestemming in een supermarkt of bij een tankstation onderweg. We hadden dus genoeg op voorraad en vooral heel veel flesjes water! Want, warmmm.

St. George

Tijdens ons verblijf in St. George hebben we Zion National Park bezocht waar we heerlijk hebben gefietst en natuurlijk lekker hebben gegeten. Toevallig reden we in het park langs een gezond en natuurlijk eettentje. Ik dacht: hier moet ik een tussenstop maken! Van de buitenkant zag het er al leuk uit en het eten was heel lekker. Mijn vriend en ik hebben hier, bij Café Soleil, beiden een vegan wrap genomen. Niet gedacht dat ze in zo’n nationaal park veel vegan opties hadden! Zo zie je maar weer.

gezond en vegan

In St. George was er om de hoek van onze Airbnb een heel gezellig en lokale pub waar we twee avonden naartoe zijn gegaan. Het restaurant heet George’s Corner. Ook hier weer veel vegan opties en super lekkere burgers gegeten met edamame! St. George is een kleine stad vergeleken met grote steden zoals San Francisco en Los Angeles. Wat ik ook leuk vind aan dit restaurant is dat het lokaal is en je hier dus ook veel lokale mensen tegenkomt. De mensen hier zijn vriendelijk, casual en easygoing! We voelden ons hier absoluut geen toerist!

gezond en vegan

Pahrump

Steden zoals Pahrump wat eigenlijk midden in een woestijn ligt verwacht je niet dat ze veel hebben. Dus ook geen gezonde eettentjes. Ik verwachtte dat dit zo’n typische cowboy stad zou zijn met alleen maar restaurants waar ze vlees verkochten. Hier bleven we maar één nachtje dus we hebben niet echt de ”downtown” bezocht van deze stad. In de Airbnb heb ik in ieder geval het ontbijt zelf klaargemaakt. Verder hebben we hier nog een wijnproeverij gehad en volgens mij bij ene Taco Bell een taco wrap gehaald. Gezond was het niet bepaald, maar goed, voor een keertje vind ik dat helemaal niet erg! Bovendien kon ik hier zelfs een plantaardige wrap bestellen.

June Lake Villager

Hier bleven we een paar daagjes en echt om de hoek van onze accommodatie was er een restaurant. Onze ontbijtjes en avondeten aten we dan ook meestal hier. Verder vond je er een klein Mexicaans restaurant met goed gevulde taco’s. Naar mijn mening een iets te grote portie, maar dat had ik overal tijdens onze reis. Het was altijd heel lekker, maar ik kon het nooit allemaal op! Vandaar dat het in Amerika normaal is om een to-go box te vragen. Zelfs de Amerikanen krijgen het vaak niet helemaal op. 😉

gezond en vegan

San Francisco 

Nu zij we inmiddels beland in de grote, moderne stad waar je veel vegan eettentjes kunt vinden! Genoeg keuze in San Fran. Bij Fisherman’s Wharf hebben we bij een surfrestaurant een super lekkere vegan pizza op. Ik moest het van tevoren even navragen maar het was mogelijk! Oh, yeah! In San Fran had je ook ”de markthal” met leuke, schattige eetkraampjes en een farmers shop. Bij deze Farm fresh To You heb ik een açaí bowl en een green juice gehaald.

We hebben in San Fran genoeg lekker eten kunnen eten, maar ik moet zeggen dat de prijs echt aan de hoge kant is. Het is de duurste stad van onze rondreis geweest. Daarnaast was het ook de koudste bestemming van onze reis. Brrr…

gezond en vegan

gezond en vegan

 

”In Monterey heb ik de lekkerste friet ooit op!”

Monterey

Een leuk badplaatsje aan het strand. I love it! Monterey is in vergelijking met San Fran een veel kleiner stadje. Hierdoor straalt het weer meer sfeer uit en de mensen zijn ook heel vriendelijk. Bij Alvarado Street Brewery heb ik de lekkerste friet ooit op! Garlic fries. Het water loopt me in de mond nu ik eraan terug denk. Bovendien kwamen deze frietjes samen met een heerlijke vegan burger die mijn vriend ook super lekker vond!

gezond en vegan

In Monterey hebben we lekker veel gewandeld maar ook fietsen gehuurd. Zo hebben we langs de kust gereden en een tussenstop gemaakt bij een badplaats waar je een paar restaurants had. Ik zag dat je bij één daarvan een smoothie bowl kon halen dus daar zijn we langsgeweest! Beiden hebben we een vegan smoothie bowl gehaald met granola en andere lekkere toppings. Jammer genoeg waren alle desserts die in de vitrine stonden niet plantaardig.

Santa Barbara

Santa Barbara was één van de leukste steden van onze reis vond ik persoonlijk. Het deed mij erg denken aan San Diego waar ik vorig jaar drie weken verbleef. Het is zo’n relaxte stad, met veel Spaanse invloeden, vriendelijke mensen, lekker weer en mooie stranden! Daarnaast hebben ze hier ook veel vegan eten. In de shopping malls en in de bekende winkelstraat State Street vind je genoeg plantaardige opties! Zo vind je er een juice bar, een wokbar, de California Pizza Kitchen met genoeg vegan opties en een vegan/vegetarisch cafeetje Natural Café waar we tijdens ons verblijf hebben gelunched.

gezond en vegan

Malibu

In Malibu hebben we een korte tussenstop gemaakt voor onze final destination Los Angeles. Malibu is maar een uurtje vrwijderd van LA met de auto, dus een tussenstop is dan snel gemaakt. Als je aan de kust van Malibu wandelt heb je echt het California gevoel! Een mooie kust, de meest luxe villa’s op de top van de berg, helder water, warm weer, surfers, palmbomen en leuke strandtentjes. In één van deze strandtentjes wat direct aan het strand grensde had ook heerlijke vegan gerechtjes met veel groente! Verder hebben we op de bekende pier nog een green juice en een ijsje gehaald, een strandwandeling gemaakt en vervolgens onze allerlaatste rit gemaakt naar onze eindbestemming.

Los Angeles

Als er in LA geen vegan hotspot te vinden is weet ik het ook niet meer, want dat is er! En genoeg! Juist in de grote steden heb ik de minste moeite gehad om een vegan food hotspot te vinden. Zelfs in Universal Studios had je vegan opties, terwijl je dat in een attractiepark minder verwacht. Vaak heb je bijvoorbeeld ook in zwembaden alleen maar junkfood en weinig gezonds. Toch heb ik in het pretpark een vegan burger voorbij zien komen, heb ik een bak vegan sushi besteld en zoete popcorn! Er zijn heel veel eetmogelijkheden hier en fruit verkopen ze hier ook wel, dus een gezond en plantaardig tussendoortje had ik altijd wel bij de hand.

Eigenlijk is LA de eerste stad geweest waar we (twee avonden achter elkaar, hihi!) naar een vegan restaurant zijn geweest. Deze Café Gratitude bevond zich echt minder dan een half uur op loopafstand van ons hotel! En hoe?! Ik wist het niet eens dat dit zo dicht bij onze accommodatie was. Bovendien kende ik dit restaurant al van mijn tijd in San Diego. Hier heb ik dus al een keer avondgegeten, plus is het één van mijn favoriete eettentjes in San Diego. Dus dat we het hier aantroffen was echt een geluk en een heel leuk cadeautje! We hebben er twee avonden achter elkaar gegeten en op de dag van vertrek terug naar Nederland heb ik er nog een lekker ontbijtje gehaald wat bestond uit een açaí bowl!

gezond en vegan

Conclusie 

Voor onze reis vroegen een paar mensen mij hoe ik het zou doen met het eten in de V.S. Ze vertelden mij dat er volgens hun weinig vegan opties zouden zijn en dan vooral in de natuurgebieden. Toch zie je deze plekken ook met de tijd meegaan en wordt ook hier steeds meer vegan alternatieven aangeboden. In het algemeen heb ik overal wel makkelijk kunnen eten. Soms is het eventjes zoeken, maar toch vind je veel gezonde eetplekjes in West-Amerika en ook veel vegan!

Aan de andere kant was het dan weer wel lastig bij tussenstops langs de snelweg. Hier bestond het eten eigenlijk voornamelijk uit dierlijke producten. Af en toe stond er wel havermout op het menu. Dit was dan meestal een simpele havermout, zoals ze het in Amerika kennen, gemixt met water. Erg vond ik dat niet, want het vulde goed en met wat rozijnen en jam geeft het toch weer wat smaak!

Ongezond, maar ook gezond

Wat we juist niet hebben gedaan is bij 100% vegan eettentjes gaan eten. Tijdens onze hele reis hebben we 9 van de 10 keer eetplekjes bezocht waar ze van alles hadden. Gelukkig hadden ze ook meestal genoeg vegan eten of konden ze een gerecht zo aanpassen dat het volledig plantaardig kon worden gemaakt. Ik merk zelf dat als ik bijna geen moeite hoef te doen om ergens plantaardig te eten dat de vakantie ook meteen een stuk relaxter voelt! De V.S. heeft defitnitely twee kanten naar mijn mening. De fastfood kant en de gezonde kant! Helaas is het gezonde (plantaardige) eten vaak wat duurder dan de fastfood rotzooi. Nog een reden waarom veel Amerikanen overgewicht hebben. Het gezonde eten is duur en als je daar simpelweg het geld niet voor hebt eet je daar automatisch ook minder van.

xo Laura

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *