Hotspot: Mr. and Mrs. Watson

 

Deze maand ben ik dan eindelijk langs Mr. and Mrs. Watson gegaan! Ze bestaan nog niet zo heel lang in Amsterdam, namelijk ongeveer een jaartje. Mr. and Mrs. Watson is een geheel plantaardig restaurant.

Over Mr. and Mrs. Watson

Het is een klein en gezellig eettentje. Tijdens de warme dagen is er de mogelijkheid om lekker buiten op het terrasje te zitten. Binnen ziet het er sfeervol en comfortabel uit. De gerechten worden erg mooi gepresenteerd en barsten van de kleur! De missie van Mr. and Mrs. Watson is met lekker eten de wereld veranderen. Waar de naam vandaan komt? Donald Watson introduceerde in 1944 het word ‘veganisme’. Hij en zijn vrouw waren de eerste personen die het onderwerp en levensstijl veganisme de wereld in brachten.

Mr. and Mrs. Watson krijgen veel enthousiaste en positieve reacties op hun menukaart. Zo heeft het restaurant vorig jaar al drie prijzen in de wacht gesleept, waaronder ‘winnaar van de beste vegan kaas’ en ‘winnaar beste vegan nieuwkomer’.

Mijn ervaring

Begin deze maand ben ik samen met mijn mams hier gaan eten. Uiteraard keek ik er erg naar uit en was ik zoals altijd, als ik een nieuwe vegan hotspot bezoek, erg benieuwd naar het eten. Zo zag ik kombucha op de kaart staan wat één van mijn favoriete drankjes is met prik, want normaal gesproken ben ik absoluut niet van de frisdrank of water met prik. Kombucha daarentegen staat wel hoog op mijn lijstje van favoriete drankjes.

Verder heb ik als gerecht gekozen voor de Sloppy Cheeseteak Bun en mijn mams voor één van de specials van de dag. Voordat ons eten geserveerd werd kregen we allereerst een hapje van te voren. Dit was een heel lekker gemberkoekje dat schattig was gepresenteerd. Vervolgens kregen we onze gerechten. Mijn burger was echt top. Goede kwaliteit, veel smaak en goede textuur. Mijn moeder kreeg de Watson Tarte was bestond uit gele en rode paprika’s, courgette en maïs met groene pesto en tomaten/ui purree. Dit was de vulling. Om de vulling heen was het gerecht afgemaakt met een speltkorst met zongedroogde tomaat en tijm. Best origineel naar mijn idee. Ik heb zoiets namelijk nog niet eerder gezien. Verder is het altijd erg mooi om te zien hoe de keuken zo erg zijn best doet om mooie gerechtjes op tafel neer te zetten!

Wel of geen aanrader?

Het eten was heerlijk, de sfeer was fijn en comfortabel, aardige personeel en een mooi, ingericht restaurant. Daarentegen vonden wij de prijs wel wat aan de hoge kant. Normaal gesproken eten we niet vaak in de ”wat duurdere” restaurants, maar het was het proberen helemaal waard en ik zal hier zeker weten nog eens wat eten. Helaas hadden we er geen dessert bij genomen, want we waren al snel propvol. Een goed excuus dus om nog eens een bezoekje te brengen aan Mr. and Mrs. Watson!

Check hier de website van Mr. and Mrs. Watson en hun menukaart!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *