Review: Captain Kombucha

 

Als Kombucha fan en health blogger mocht ik dankzij Boost Your Health de Captain Kombucha uitproberen! Natuurlijk zeg ik daar geen nee tegen. Ik heb vier verschillende smaakjes mogen uitproberen en vertel hieronder welke ik het lekkerste vind!

Wat is kombucha?

Allereerst, wat is eigenlijk kombucha? Om te beginnen bestaat kombucha al heel wat eeuwen in Azië. Vervolgens ontdekte de VS het in de jaren 60 á 70. Het drankje is gemaakt op basis van gefermenteerde (groene of zwarte) thee. Uit onderzoek blijkt dat als drank of eten gefermenteerd is dat deze gezonde bacteriën bevatten voor je darmen. Bovendien zou het werken tegen stress, vreetbuien en zorgt het voor een stabiel gewicht.

Captain Kombucha is een kombuchamerk ontwikkelt in Portugal. Op het flesje zelf staat ook een leuke geschiedenis beschrijving van hoe Captain Kombucha tot stand is gekomen. Het is een raw, gefermenteerd, gluten vrij en vegan drankje. Dankzij D-Drinks, exclusief importeur en distributeur van natuurlijke en gezonde drankjes, kan ik Captain Kombucha uitproberen!

Review: Captain Kombucha

De eerste keer dat ik kombucha dronk was in San Diego, California. Ik werd meteen verliefd op het drankje, maar helaas hadden ze het desbetreffende product niet in Nederland. Nu zie je kombucha ook in Nederland opduiken en verschijnen er allerlei verschillende kombucha merken op de markt. Super leuk, natuurlijk! Daarom ben ik ook erg enthousiast om de Captain Kombucha uit te proberen! De volgende smaken kreeg ik thuis bezorgd: Original, Ginger Lemon, Cayenne pepper and California Raspberry. Daarnaast verkopen ze ook de tropische smaken met coconut and pineapple.

Original:

Al deze theeën zijn op basis van gefermenteerde groene thee met ieder weer een eigen smaakje. De Original is de meest basic van Captain Kombucha, maar smaakt zoet door de toevoeging van rietsuiker. Verder zitten er eigenlijk geen gekke ingrediënten in, want het is 100% biologisch zonder kleur en smaakstoffen.

Review: Captain Kombucha

Ginger lemon:

Absoluut mijn favoriet van alle vier de smaken die ik heb uitgeprobeerd. Persoonlijk houd ik van de smaak van gember en zeker in combinatie met citroen. Om deze reden vind ik dit mijn persoonlijke favoriet, want het smaakt fris en licht. Toch kunnen sommigen deze smaak misschien als iets te sterk ervaren. De gember voel je wel wat meer in je keel dan de kombucha met cayenne pepper. Zelf ben ik gewend om veel gember te consumeren dus voor mij voelt het als iets lichts en verfrissends!

Cayenne pepper:

Verwacht geen explosie van pittigheid in je mond, want pittig is het eigenlijk niet echt. Je ervaart misschien een licht prikkelend gevoel in je mond van de cayenne, maar that’s it. Je merkt wel dat er iets pittigs in zit, maar heftig is het dus niet! Wel is dit drankje alsnog een goede wake up call en boost het je vetbranding.

California raspberry:

Mede door de bessen die zijn toegevoegd maakt het dit drankje het zoetste van de vier. Een lekker drankje als je voor iets zoets wilt gaan dat vol antioxidanten zit!

Wat ik heel fijn vind is dat mijn maag niet opgeblazen raakt door de CP wat ik meestal wel vaak kreeg als ik gewone frisdrank dronk. Verder merk ik dat dit drankje de honger stilt! Een flesje kombucha in de middag en ik heb alweer wat minder trek in een tussendoortje. Ik ben absoluut geen fan van frisdrank en ook geen fan van water met prik, maar kombucha is het enige drankje met koolzuur wat ik wel echt lekker vind. Daarentegen is kombucha uiteraard een gezonder alternatief dan de gewone suikerhoudende frisdranken uit de supermarkt!

Captain Kombucha is o.a. te koop bij de AH, Ekoplaza en Marqt.

Review: Captain Kombucha

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *