Health event Wanderlust

 

Mindful oefeningen doen, sporten en een triatlon in één? Bij health event Wanderlust kon het deze maand! Voor Boost Your Health mocht ik meedoen met dit gave mindful evenement. Voor ik het wist heb ik in één ochtend vijf km gerend, anderhalf uur yoga gedaan en een half uur gemediteerd. Lees hieronder wat ik van het evenement vond!

Health event Wanderlust

Over Wanderlust

Wanderlust 108 is een 360-graden yoga lifestyle platform wat afkomstig is uit de Verenigde Staten. Wanderlust organiseert vele health events wereldwijd. In september was Amsterdam, Flevopark, aan de beurt! De missie van Wanderlust is zoals ze dat in het Engels mooi zeggen: ‘’Find your true north – to cultivate your best self.’’ Verder is zo’n event natuurlijk de ultieme mogelijkheid om samen te komen en het delen van waarden en gewoonten.

Het is pas sinds een paar jaar geleden dat Wanderlust ook Europa is komen bezoeken. Zo hebben ze al zeven events in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland georganiseerd. De Wanderlust evenementen beginnen met een vijf kilometer run, volgend door een uitgebreide yoga en meditatieles. Wat ik echt super leuk vind aan  dit event is dat ik mij ontspannen voelde en mij niet druk maakte om mijn prestaties. Bij Wanderlust gaat het namelijk om de community en niet om de competitie. Waar ik voorheen bij hardloopwedstrijden mij regelmatig druk maakte om mijn snelheid en tijd, voelde ik nu een oase van rust en acceptatie. Ik kan je zeggen dat dit super fijn voelde!

Van alles en nog wat

Wat kon je nog meer van het evenement verwachten? Een leuke en gezellige markt met hippe yogakleding, sport essentials, massages, eten en kombucha! Samen met een vriendinnetje struinden we een paar tentjes langs waar we o.a. gratis kombucha kregen aangereikt van het merk Kevita. Ik als kombucha fan werd hier natuurlijk helemaal enthousiast van! Daarnaast gingen we na het hardlopen voor een ontspannende massage. Altijd een goed idee om tijdens een health evenement een massage te organiseren! Verder hebben we wat rondgekeken voor leuke yogakleding.

 

‘’Ik heb mij nog nooit zo ontspannen gevoeld’’

 

Het uitgebreide yogalesje was inderdaad uitgebreid, want het duurde maar liefst 1,5 uur! We voelden ons beiden erg ontspannend na de les. Hierna volgde een half uur meditatie waar ik en mijn vriendin halverwege de les half in slaap vielen. Ik kan met 100% zekerheid zeggen dat ik mij nog nooit zo ontspannen heb gevoeld tijdens een meditatie en überhaupt dat ik nog nooit in slaap ben gevallen tijdens een les! Al met al, gaf het ons echt een heel goed gevoel!

Echt een aanrader!

Ik zou zeker weten vaker naar dit soort health events willen gaan. Het is ‘de combinatie van’ wat ik er zo leuk aan vind. Bovendien houd ik van dit soort workouts (rennnen, yoga en meditatie). Natuurlijk mag er bij een health event geen eten ontbreken dus heb ik na de meditatieles een lekkere vegan pitabroodje gescoord! Je merkt echt dat je na zo’n mindful event rust in jezelf voelt, energiek, ontspannen en optimistisch. Het is een ontzettend fijn gevoel en daarom kan ik iedereen aanraden ooit eens aan zo’n event mee te doen!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *