Waarom eet ik (bijna) geen brood meer?

Mij zul je niet vaak brood zien eten. En als ik dan toch brood eet dan staat iedereen er versteld van en volgt de ene grappige opmerking na de andere. Waarom eet ik niet vaak brood? Daar is een simpele reden voor!

Elke dag brood

Vroeger at ik wel iedere dag brood. En met vroeger bedoel ik de tijd dat ik op de middelbare school zat, wat alweer bijna zeven jaar(!) geleden is. Het was voor mij, net als vele anderen de normaalste zaak van de wereld tot ik mij begon te verdiepen in gezond eten en sport. Ik heb mijn hele leven van sport gehouden en begon te zoeken naar workouts die mij leuk leken om te doen. Verder paste ik mijn voedingspatroon daarop aan, want abs are made in the kitchen, zoals ze wel eens zeggen, haha. Dit klopt ook, want voor ongeveer 80% heeft voeding invloed op jouw lichaam. Zo ontdekte ik nieuwe recepten waar ik nooit van gehoord had, de gekste variaties en lekkere en gezonde zoetigheden. Dat klonk erg goed en ik begon te experimenteren.

brood

Verandering is leuk 

Vanaf dat moment begon ik eigenlijk anders te eten. In plaats van brood in de ochtend at ik havermout, amaranth, quinoapudding, chia pudding en banana mug cakes. Heerlijk vond én vind ik het nog steeds! Ik houd van de afwisseling en op een gegeven moment werd ik er ook moe van om iedere dag brood te eten. Ik wilde afwisseling, variatie in mijn eetpatroon en meer vitaminen en mineralen binnen krijgen. Ook begon mijn middageten er anders uit te zien. Brood maakte plaats voor warme gerechten, quinoasalades, banana pancakes, maar ook smoothie bowls. Later heb ik een juiceapparaat gekocht waarmee ik nu wekelijks de lekkerste sapjes maak. Verandering is leuk en door elke dag weer iets anders te eten voelt het altijd weer als een cadeautje!

Nog meer redenen

Nu eet ik nog steeds wel brood hoor en ik houd er ook van. Ik houd er nu veel meer van dan ik vroeger deed. Dit komt denk ik juist omdat ik het afwissel met andere maaltijden en het niet meer elke dag eet. Hierdoor is het des te lekkerder als ik het dan wel weer een keer eet. Bovendien ben ik met brood ook creatief. Een boterham leg ik graag in de toaster zodat het lekker krokant wordt. Mijn boterham beleg ik vaak met zelfgemaakte humus met groente en kiemgroenten, zelfgemaakte chocopasta, pindakaas met banaan of appelstroop. Vaak heb ik er daarnaast een glas versgeperste juice bij met vooral veel groente en een beetje fruit. Een andere reden dat ik het minder eet is dat ik vaak juist nog meer honger krijg nadat ik brood heb gegeten. Ik weet niet waarom dit zo is, maar misschien omdat er in sommige brood suiker wordt toegevoegd? Ik heb werkelijk geen idee. In ieder geval weet ik dat als ik een boterham eet ik vaker een snack attack krijg. Om deze reden drink ik er ook een lekkere groente en fruit juice bij en hierdoor zit ik juist langer vol!

brood

Ik zag twee beertjes (bananen)broodjes smeren

Op dit moment eet ik vaak één keer per week brood. Meestal is dit in het weekend. Zoals ik hierboven vertelde beleg ik mijn boterhammen zo rijkelijk mogelijk, want ik houd wel van een stevige maaltijd! Verder houd ik ook heel erg veel van banaanbrood. Op mijn blog vind je verschillende bananenbrood recepten! Dit eet ik dan ook bijna iedere week, hihi. Bovendien vult het ook zo goed! Ik denk dat ik op deze manier een fijne balans heb gevonden voor mezelf wat betreft mijn voedingspatroon. Ik voel mij er goed bij, fit en verzadigd!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *