Mijn plantaardige eetdagboek #2

Mijn laatste eetdagboek was alweer een paar maanden geleden. Tijd dus voor een deel twee! Ik neem jullie graag mee in een random week van mij. In mijn eetdagboek kun je zien wat ik zoal in een week eet en hopelijk haal jij er misschien wel inspiratie uit!

In het tweede eetdagboek wat ik heb bijgehouden kom je vaak de brandnetelthee tegen. Mijn doel is om dit voor een maandje drie keer per dag te drinken. Daarnaast drink ik ook elke dag een detox smoothie. Waarom? In deze blog post vertel ik je waarom! Verder zien mijn ontbijtjes er vaak uit zoals hieronder. Ik wissel mijn ontbijtjes vrijwel iedere dag af, maar ik heb zo mijn favorieten. Wat je trouwens niet in mijn eetdagboek hieronder ziet staan zijn mijn dagelijkse supplementen. Zo neem ik iedere ochtend een vitamine B12 en vitamine D3 supplement in tijdens het ontbijt. Ook maak ik veel zelf, zoals humus, chocopasta, pindakaas en tussendoortjes. Verder ga ik af en toe ook uit eten, eet ik bij mijn vriend of heb ik een feestje. Zo ben ik deze week bij Flower Burger langsgeweest voor een overheerlijke en kleurrijke lunch!

Maandag 5 november

Ontbijt: Overnight oats met pindakaas, chocolade granola, cranberries en bosbessen. Verder drink ik er een kopje brandnetelthee bij.

Tussendoor: Citroenthee

Lunch: Een red sandwich bij Miss Nice Banana, een Captain Kombucha (pineapple) en een groene smoothie van banaan, spinazie en mango.

Tussendoor: Een appel, een boterham met appelstroop en chocopasta. Verder drink ik als tussendoortje een detox smoothie van de Mind, Body & Soul detoxpakket van Koeman Kinesiologie en een kopje brandnetelthee. Ik heb hele erge trek deze middag, oops!

Diner: Bulgur met spinazie, sweet & sour woksaus, bloemkool, spruitjes, sojabonen en gemarineerde tofu.

Tussendoor: Een stukje Tony’s Chocolonely en een kopje brandnetel thee.

eetdagboek

Dinsdag 6 november 

Ontbijt: Chia pudding met steviastroop, havermout, walnoten, gepofte quinoa en aardbeien. Een kopje brandnetel thee.

Tussendoor: Een cookie dough ball (zie hier het recept!) van kikkererwten en een stukje peer.

Lunch: Een salade met gemarineerde tofu, spinazie, tomaat, paprika en zonnebloempitten. Ook drink ik iedere week graag een versgemaakte juice. Dit keer maak ik er één van sinaasappel, appel, wortel en kokoswater.

Tussendoor: Twee cookie dough balls, brandnetelthee en een detox smoothie.

Diner: Tortilla met humus, courgette, spinazie, edelgistvlokken, tomaatjes en tempé.

Tussendoor: Brandnetelthee en water met frambozensmaak.

eetdagboek

Woensdag 7 november

Ontbijt: Havermout met pindakaas, rozijnen, bosbessen, zonnebloempitten, pecannoten en gepofte quinoa. Een kopje brandnetelthee.

Tussendoor: Twee cookie dough balls en een schaaltje bramen.

Lunch: Een roze cherry burger bij Flower Burger in Rotterdam met overheerlijke frietjes en een granaatappel drankje! Bovendien krijg ik er ook nog een lief chocolade dessertje bij. Deze eet ik later vandaag op want ik zit nu lekker vol!

Tussendoor: Een kopje brandnetelthee en een detox smoothie.

Diner: Twee tortilla wraps met home made humus, spinazie, courgette, tomaatjes, edelgistvlokken, tempé en een klein restje woksaus.

Tussendoor: Een cookie dough en een kopje brandnetelthee.

eetdagboek

Donderdag 8 november

Ontbijt: Banana mug cake met chocopasta en pindakaas, aardbeien en walnoten. Daarnaast drink ik er uiteraard weer een kopje brandnetelthee bij.

Tussendoor: Peer, kiwi en een cookie dough.

Lunch: Een bosbessen/bloemkool smoothiebowl met pompoenpitten, pindakaas, cranberries en gepofte quinoa. Verder eet ik er ook een boterham met appelstroop bij, want door het studeren krijg ik altijd extra veel trek!

Tussendoor: Een kopje brandnetelthee, granaatappel, cookie dough en een detox smoothie.

Diner: Quinoa pizza met humussaus, jackfruit, paprika, tomaatjes en veganaise.

Tussendoor: Een kopje brandnetelthee.

 

Vrijdag 9 november 

Ontbijt: Overnight oats met chia, pindakaas, maple syrup, kurkuma, coji berries, rozijnen en bosbessen. Verder drink ik tijdens het ontbijt ook weer een kopje brandnetelthee.

Tussendoor: Een chocolade energiebar.

Lunch: Zoete aardappelfriet, banana pancakes met pindakaas en pecannoten.

Tussendoor: Een detox smoothie en twee cookie dough balls.

Diner: Een tortillawrap met veganaise, paprika, tempé, spinazie, courgette en alfalfa.

Tussendoor: Brandnetelthee.

 

Zaterdag 10 november 

Dit weekend ben ik bij mijn vriend en besluit om dan geen brandnetelthee en detox smoothie te drinken. Ik vind het teveel gedoe dus dit is iets wat ik graag liever thuis doe.

Ontbijt: Amaranth met maple syrup, kaneel, cranberries, walnoten, pecannoten en bananen. Een kopje brandnetelthee.

Tussendoor: Aardbeien en twee cookie dough balls.

Lunch: 4 kleine boterhammen met appelstroop, pindakaas, mosterd met kiemgroenten en een glas versgesperste juice van rauwe bieten, appel, wortel, citroen en gember.

Tussendoor: Een plakje appelbanaanbrood.

Diner: Domino’s pizza met boerenkool, champignons en lenteui en een klein kopje gemberthee.

Tussendoor: Housewarming bij een vriendinnetje waar ik twee kleine glaasjes wijn op heb en een paar cocktails.

 

Zondag 11 november

Vandaag geen ontbijt maar een brunch. Gewoon omdat het zondag is en dan mag het. Bovendien werd het feestje van gister een latertje dus vandaag staan we ook best laat op. Verder heb ik vandaag een familiedag bij mijn vriend in Rossum. Hier blijven we de middag en ook een klein deel in de avond mee eten!

Brunch: Havermout met rozijnen, pindakaas, granola en een boterham met humus. Bij mijn havermout drink ik ook nog een glaasje gemberthee. Dit weekend houd ik een pauze van mijn brandnetelthee omdat ik niet echt de gelegenheid heb dit te drinken aangezien ik bij mijn vriend in Rotterdam slaap.

Tussendoor: Een appel.

Diner: Gegrilde groenten met wat taugé.

Tussendoor: Een peanut butter energiereep van RawBite, aardappelchips en een blokje pure chocola van Tony’s Chocolonely.

 

Zo zie je dat ik wel zo’n beetje van alles eet. Ook heb ik mijn balans gevonden in gezond en ongezond eten. Van mezelf mag ik namelijk iedere week wel een ijsje, chocola of chips eten. Balans is belangrijk en op deze manier ben ik ook het gelukkigst!

xo Laura

P.s. Het cookie dough recept vind je hier!

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *