Hotspot: Flower Burger Rotterdam

Yes! Rotterdam heeft er weer een nieuw vegan restaurant bij! Eindelijk ben ik dan langsgegaan bij het hippe Flower Burger restaurant. Je geniet hier niet alleen van het eten, wat echt heel goed smaakt, maar ook van hoe het eruit ziet. Over kleuren gesproken! Het is één groot feest op je bord!

Vegan eten saai? Nee, we weten inmiddels allemaal dat dat niet zo is. Plantaardig eten is creatief, gevarieerd en steeds op meer plekken te vinden. Vooral in de grote steden zie je steeds meer nieuwe restaurants openen waar je een ruime keuze hebt in plantaardig eten.

burger Rotterdam

Wie, wat, waar?

Flower Burger komt uit Italië en Rotterdam heeft de enige buitenlandse vestiging buiten Italië. Voor Boost Your Health mocht ik de restauranteigenaren, Caroline en Layla, interviewen over het verhaal achter Flower Burger, de duurzaamheid, etc. Flower Power is een veganistisch restaurant maar laat dit niet opvallend zien. Hierdoor is het erg toegankelijk voor iedereen. ”De naam van het restaurant verwijst naar de Flower Power tijd, de tijd van hippies, gezelligheid en vrolijke mensen,” vertelt Caroline. Verder lees je hieronder wat ik van het eten, het restaurant, de sfeer en het personeel vind!

burger Rotterdam

Een goede start

Het is duidelijk dat het al meteen vanaf het begin goed gaat met het restaurant. Zo heeft Flower Burger een premium burger geïntroduceerd en die was meteen uitverkocht. Ze hebben in één week 150 burgers verkocht! Daarnaast heeft Flower Power de vegan award gewonnen voor Beste vegan nieuwkomer van Nederland. Ik zie ook dat er in het restaurant een breed publiek aanwezig is. Er zitten allerlei type mensen in het restaurant en dat is precies wat Flower Burger wilt! Het ziet er ook heel gezellig, kleurrijk en vrolijk uit. Wat ik ook heel leuk vind zijn de blauwe schommelstoelen. Het kind in mij wordt daar in ieder geval héél erg vrolijk van! Verder ziet de burgertent er heel open uit van buiten door de hoge en brede ramen. Je kunt dan zo het restaurant in kijken en geeft een heel open sfeer.

Duurzaamheid

Deze hippe restaurant al best duurzaam omdat ze veganistische gerechten verkopen. Niet alleen het eten, maar Flower Burger heeft ook gedacht aan duurzaamheid van de wc-papier tot aan het bestek dat gemaakt is op basis van Maïs. Verder gebruiken ze natuurlijke ingrediënten voor de knalkleuren van de burgers. Zo zit er in de roze burger kersen-bieten extract, in de gele kurkuma en de zwarte is gemaakt met steenkool!

burger Rotterdam

Burger heaven

Wat vind ik nou van deze kleurrijke burgers? In ieder geval word ik echt heel vrolijk van door er alleen maar naar te kijken. Misschien zelfs bijna zonde om het op te eten, maar dan kom je helaas niet te weten hoe ongelofelijk lekker het smaakt! Samen met mijn moeder hebben we een felroze en felgele burger besteld. De cherry bomb en spicy chickpear burger. Wat was het lekker, yum! Wat zat er allemaal in? De Cherry Bomb is gevuld met o.a. een linzenburger, taugé, ‘’cheddar kaas’’ en een rocktail saus. De Spicy Chickpea bestaat uit kikkererwten, tomaat, spinazie en een pittige saus (vrij zacht!).

Ik wil graag Caroline en Layla, de restauranteigenaressen van Flower Burger Rotterdam heel erg bedanken voor het interview. Het zijn twee hele enthousiaste vrouwen die met veel passie Flower Burger hebben opgezet en runnen! Thanks ladies!

Flower Burger Rotterdam vind je in Rotterdam Blaak, op slechts 5 minuten lopen van station Blaak! See you there? 😉

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *