Chocolade bars met quinoa puffs

Goed het nieuwe jaar beginnen met gezonde en zelfgemaakte snacks? Deze chocolade bar is een eiwitrijke snack en dus geschikt als post-workout snack! Houd je daarnaast van zoetigheid, pindakaas en chocola? Dan zit je met dit recept wel goed!

Gezondheidsvoordelen

Niet alleen zorgt deze snack ervoor dat je na een sweaty workout weer genoeg proteïne krijgt, maar is het ook gewoon lekker als tussendoortje of dessert! Het zijn vooral twee ingrediënten die zorgen voor een goed spierherstel: pindakaas en quinoa! Ik dacht: Laat ik deze twee ingrediënten combineren en het ook nog eens crunchy maken. Ik weet hoe het met jullie zit maar ik HOUD van krokante koekjes en cakejes. Heerlijk vind ik het! En crunchy is deze snack zeker door de krokante, gepofte quinoa die er in zit. Verder bevat deze snack ook pure chocolade (85%) wat zorgt voor gezonde hart- en bloedvaten en o.a. magnesium.

Chocolade bars met quinoa puffs (8 tot 12 stuks):

Wat:
2 kop dadels
1/2 kop havermout
2 el cacaopoeder
1/2  kop pindakaas
4 el agave/maple syrup
1,5 kop gepofte quinoa
Snufje zout
Een reep pure chocolade

Hoe:
Leg een vel bakpapier in een rechthoekige bakvorm.

Voor de bodem van het koekje was je de dadels even af en snijd je deze grof in stukken. Voeg vervolgens de dadels met de havermout en cacaopoeder in een keukenblender tot het een glad en stevige massa is geworden. Druk het deeg gelijkmatig over de bodem van de bakvorm.

Voor de vulling meng je de pindakaas met de maple syrup, gepofte quinoa en zout in een klein kommetje. Roer dit goed samen tot alles met elkaar gemengd is.

Giet de vulling over de dadelbodem. Strijk het met een spatel glad. Nu kun je de pure chocolade laten smelten in een steelpannetje op het laagste vuur. Giet het chocolademengsel als laatste over je bars. Bewaar het tot slot in de koelkast voor een uurtje en snijd vervolgens in acht of twaalf blokken, afhankelijk van hoe groot je de stukken wilt hebben.

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *