Vegan hotspots in Dublin

Wat is het aanbod in veganistisch eten op één van de grootste eilanden ter wereld? Dit vroeg ik mij af toen ik begin februari een weekendje naar Dublin (Ierland) reisde. Het eiland staat bekend om zijn donkere Guinness bier, vriendelijke mensen en niet te vergeten het St. Patrick’s Day feest, waar je letterlijk groen van ziet. Benieuwd naar de vegan hotspots die ik in Dublin heb ontdekt? Lees dan verder!

Viking delicious!

Niet alleen heb je in Dublin genoeg vegan hotspots, maar is het ook een leuke, culturele stad. Wist je dat de oorspronkelijke bewoners van Dublin Vikingen waren bijvoorbeeld? Dublin heeft een interessant verleden en daarom is het ook zeker interessant om hier musea te bezoeken. Zo heb ik samen met mijn vriend het Trinity College bezocht, de oudste universiteit van Ierland. Ik ben gek op alles wat oud is en vind het dus ook heel leuk om in dit soort musea door het verleden te snuffelen. Dublin biedt niet alleen veel cultuur, maar ook heel veel gezelligheid. De stad barst van de leukste pubs waar ook nog eens vaak live muziek wordt gegeven.

Wat betreft het weer hadden we geluk! Het was droog, de zon scheen, en je kon eigenlijk wel spreken van echt lenteweer. Er was wel een dag dat we bijna omwaaiden van de harde wind, maar verder was het hartstikke mooi weer. In Ierland wordt het eigenlijk nooit echt heel warm (althans, niet boven de 20 graden) en het is er ook best regenachtig. Alhoewel, in Dublin dit wel meevalt in tegenstelling tot het westen van Ierland waar het regelmatig regent.

Hotel approved!

Het hotel waar ik in verbleef had gelukkig voldoende veganistische opties. Zo heb je de de keuze uit verschillende verse sapjes, water met ingetrokken fruit en kruidensmaak, sojamelk, Ierse havermout, verschillende soorten toppings, fruit, broodjes, groente. Het restaurant biedt ook vegetarische worstjes. Helaas nog geen vegan dus. Ik heb maar een paar nachtjes in het hotel geslapen en was erg tevreden met mijn ontbijtjes! Ik heb iedere ochtend gekozen voor een kommetje warme havermout met toppings, zoals pompoenpitten, rozijnen, muesli, zonnebloempitten en jam. Daarnaast heb ik er altijd een paar broodjes bij gepakt met jam en wat fruit. Een goed vullend ontbijtje was het zeker!

vegan hotspots in Dublin

Wat betreft het ontbijtbuffet ben ik erg tevreden. Daarnaast heb ik samen met mijn vriend één avond in het restaurant gedineerd. Uiteraard heb ik van te voren nagekeken of het restaurant ook wat voor mij had en dat was wel het geval! Ik stond er versteld van dat er een vegan gerecht op de menukaart stond. Mijn gerecht (Medley Of Vegetables) was niet heel vullend, maar wel ontzettend lekker én het goedkoopste van alle hoofdgerechten. Het gerecht bestaat uit boerenkool, pastinaak, champignons en geroostere hazelnoten. Zin in een dessert? Ook hier is er een vegan optie, namelijk de rijstpudding gemaakt van kokos en besjes. Wat mij betreft is het hotel vegan approved! 🙂

vegan hotspots in Dublin

Alle vegan hotspots in Dublin op een rijtje

Maar nu over naar de vegan hotspots! Ik was ontzettend benieuwd naar de plantaardige opties die ik zou tegenkomen in Dublin. En weet je wat? Het verbaasde me hoeveel aanbod er was. Natuurlijk vind je in de hoofdstad een hoop rotzooi qua eten, maar aan de andere kant bieden hoofdsteden vaak ook hippe en moderne eettentjes. Ik had genoeg keuze in Dublin wat betreft plantaardig eten en dat maakte mij heel blij! Helaas was ik er maar een paar daagjes waardoor ik lang niet alles heb kunnen uitproberen. Hieronder deel ik graag de leukste en lekkerste vegan hotspots met jullie.

Umi Falafel

Het eerste vegan tentje wat ik in Dublin heb uitgeprobeerd was Umi Falafel. Ideaal gelegen, namelijk midden in het centrum! Hier heb ik een super lunch gehad! Ik heb gekozen voor The Lebanese Falafel. Dit is een Libanese wrap gevuld met tomaten, augurken, peterselie en een tahin sausje. Daar heb ik een Jazar Surprise bij genomen: een vers geperste juice van wortel, appel en gember! Je hebt in dit restaurant de keuze om binnen te eten of to-go. To-go is dan wel een eurootje duurder. Het is een leuk en goed gelegen restaurant waar voornamelijk jongeren of studenten zitten. En het eten maakt het nog veel beter! De menukaart is grotendeels vegan en je hebt de keuze uit sandwiches/wraps, salades, falafel bites, soep, versgeperste sapjes en (helaas maar twee, hihi) desserts. Dit restaurant vind je op meerdere plekjes in het centrum.

Hier lees je meer over Umi Falafel.

vegan hotspots in Dublin

vegan hotspots in Dublin

SPAR

Oké, dit is eigenlijk geen restaurant, maar je vind in deze supermarkt toch wel een klein restaurantje! Ik ben hier wat rond gaan neuzen en het verbaasde mij dat er zoveel plantaardige opties zijn. Zie hieronder hoeveel keuze je hebt in salades to-go! Ook heb je de keuze uit vegan wraps! Daarnaast is het ook helemaal niet zo duur vind ik. Voor een salade to-go betaal je hier €4,99 en voor wraps to-go €2,00. Deze SPAR heeft zelfs een donut bar! Het zag er heel verleidelijk uit, maar plantaardig was het helaas niet. SPAR ligt midden in het centrum van Dublin.

vegan hotspots in Dublin

vegan hotspots in Dublin

SPROUT 

SPROUT vind je in een super leuk straatje met heel veel verschillende kleine winkeltjes. Harstikke schattig! Bij SROUT KITCHEN heb je heel veel veganitstische opties. Je kunt hier terecht voor een lekker ontbijtje, zoals een porridge gemaakt mt kokosmelk, pompoenzaadjes en maple syrup of een chia pudding, maar dan wel zonder honing. Verder kun je hier een warme bowl bestellen, één van de signature salades kiezen, seizoenssalades of je eigen bowl samenstellen. Ook hier zijn de veganistische gerechtjes (meestal) goedkoper dan gerechten met dierlijke producten. En vergeet de desserts niet… Want die zijn er namelijk genoeg! 😉

Hier lees je meer over SPROUT.

vegan hotspots in Dublin

vegan hotspots in Dublin

vegan hotspots in Dublin

Blazing Salads

Dit tentje is veruit één van de beste! Ik ben verliefd op alle taartjes en andere lekkernijen die ze hier verkopen. Het is zo goed! Het is alleen geen restaurant, maar een afhaaltent. Ze hebben vele warme gerechten en salades waar je uit kunt kiezen, maar je kunt je salade ook zelf samenstellen. Zie het buffet hieronder. Wat een keuze! Ik ben hier meer voor de zoete baksels gekomen, hihi. Dit tentje is zeker te weten aan te raden als je ooit in Dublin komt. Alles is vegetarisch en veganistisch hier!

Hier lees je meer over Blazing Salads.

vegan hotspots in Dublin

vegan hotspots in Dublin

vegan hotspots in Dublin

vegan hotspots in Dublin

Cornucopia

Dit wholefood vegetarische restaurant, met vele veganistische opties, blijkt een echte favoriet te zijn. Cornucopia ben ik namelijk op vele websites en blogs tegengekomen toen ik in Dublin zocht naar vegan restaurants. Dus ik dacht: Dan ga ik het proberen ook! En ik vond het eten erg lekker. Mijn vriend en ik hebben hier gelunched. Wel raakten wij in het begin een beetje in de war met het systeem van het restaurant. We vonden het niet erg duidelijk of je nou alles zelf moest samenstellen of dat je ook gewoon een gerecht kon kiezen. Cornucopia is meteen ook de drukste restaurant in het rijtje. De aankleding van het restaurant mocht wel wat ‘warmer’ voor mijn gevoel. Verder heb ik erg genoten van mijn samengestelde salade. Sla hier zeker niet de desserts over, want die zijn hier verrukkelijk! 🙂

Hier lees je meer over Cornucopia.

vegan hotspots in Dublin

vegan hotspots in Dublin

En dat was ‘m! Ik had er graag meer willen delen, maar door mijn korte verlijf heb ik maar van een paar leuke hotspots mogen genieten. Los hiervan zijn we ook naar andere restaurants geweest waar ik altijd een vegan gerecht heb kunnen krijgen! Dus lastig vond ik het niet om in Dublin plantaardig te eten. De restaurants die niet vegetarisch/veganistisch waren, maar waar het wel mogelijk was om een vegan maaltijd te bestellen waren o.a. bij Alfies en Boxty, in het centrum van Dublin.

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *