Uniek overnachten in De Nobele Hoeve

Slapen tussen de liefste boerderijdieren, op een uitgestrekt landschap vol groen en genieten van een heerlijke 3-gangen diner. Dankzij de eigenaresse van de B&B hebben mijn moeder en ik het overnachten in De Nobele Hoeve als heel inspirerend en uniek ervaren.

Overnachten De Nobele Hoeve

Over De Nobele Hoeve

Margarit Gerrits is eigenaresse van stichting De Nobele Hoeve. Zij is hier eind mei 2017 mee gestart met als doel: het creëren van bewustwording op het gebied van welzijn van mens en dier, milieu en duurzaamheid om zo de ecologische voetafdruk van de mens te verkleinen. Margarit deelt haar passie graag met haar bezoekers en gasten. Dit doet ze door bijvoorbeeld rondleidingen, workshops, proeverijen, open dagen en huiskamerdiners te organiseren. Daarnaast was er ook de mogelijkheid om te overnachten in de B&B De Nobele Hoeve. Helaas is dit nu niet meer mogelijk.

De stichting is begonnen als een opvang voor verwaarloosde en mishandelde dieren. Je kunt hierbij denken aan paarden, varkens, koeien en schapen. De Nobele Hoeve is tot op heden een opvang voor deze dieren, maar is dus ook toegankelijk geworden voor bezoekers door deel te nemen aan één van de activiteiten, zoals hierboven genoemd.

Om de dieren de hulp te geven die ze nodig hebben is De Nobele Hoeve altijd op zoek naar nieuwe donateurs. Met de hulp van donateurs heeft de stichting de financiële middelen om de dieren ook daadwerkelijk te helpen. Zo kun jij één van de dieren in de opvang op afstand adopteren. Daarnaast kun je doneren in de vorm van een eenmalige gift of een maandelijkse of jaarlijkse donatie. Hier (onderaan de pagina) vind je meer informatie over hoe jij deze dieren kunt helpen 🙂 Behalve het overnachten en het lekkere eten in De Nobele Hoeve hebben wij aan het einde van onze weekend ook een kleine donatie gegeven aan de stichting.

Mijn ervaring

Mijn moeder en ik sliepen één nachtje in de B&B. We hadden hier contact over met Margarit en zij was via de mail al heel enthousiast om ons te mogen ontvangen. Wij vinden Margarit een super vriendelijke en warme vrouw met een overduidelijk grote liefde voor dieren. Ik vond het echt super om te zien hoe ze met de dieren omgaat. Zoals ze met de dieren praat, voor hen zingt en over hen vertelt… Heel empatisch en vol compassie.

Wij verbleven er van 1 t/m 2 september en hadden een super overnachting inclusief ontbijt. De kamer is maar op een paar stappen verwijderd van de paarden, koe Bram en de varkens Eefje en Mila. De ruimte is heel huiselijk en knus ingericht. Ook zie je er duidelijk elementen van een oude boerderijhuis in terug. Ik vond het echt een heel schattige kamer waar ik mij helemaal op mijn gemak voelde. Wat ik ook leuk vond is dat je op de kamer een platenspeler hebt. Liefde voor platenspelers! Met ‘Hotel California’ en ‘The Sound of Silence’ op de achtergrond was het plaatje compleet. Het was heerlijk genieten en hebben ook heel fijn geslapen.

Overnachten De Nobele Hoeve

Lekker eten

De eerste dag kregen we een rondleiding door de opvang waarbij over elk dier een verhaal werd verteld door Margarit. In totaal waren we met zo’n 20 personen aan wie de rondleiding gegeven werd. Deze groep had na de rondleiding een 3-gangen diner in het restaurant boven de B&B. We hadden het geluk dat er precies die zaterdagavond een huiskamerdiner werd georganiseerd! Zonder te aarzelen hebben wij ons hiervoor meteen aangemeld. En voor we het wisten zaten we rond een uur of 19:00 aan een groot, gezamenlijk dinertafel. Ik vond het eerst een beetje ongemakkelijk om bij anderen aan tafel te zitten, maar al snel maakten we een praatje met de gasten naast ons.

Overnachten De Nobele Hoeve
Overnachten De Nobele Hoeve

Het diner bestond uit drie gangen. Het voorgerecht was een linzensalade met notenbrood en een soort ”smeerkaasje” (te lekker voor woorden). Als hoofdgerecht kregen we een bladerdeeg gerechtje met ”geitenkaas”, uien en walnootjes plus een bietensalade met tuinbonen. Tot slot kregen we het toetje wat er nog makkelijk bij paste, maar hierna waren we wel echt bijna propvol! Het toetje was een taartje (volgens mij een worteltaart) met een bolletje ijs. Goddelijk! En dat alles vers bereid door de dochter van de eigenaresse. Het was een super gezellige avond en we hebben ontzettend lekker gegeten!

De rest van de tijd wandelden we wat op het terrein tussen de dieren, in de omgeving (Strijbeek) en hebben we de volgende dag een heel uitgebreid ontbijtje gehad. Margarit had de dag van te voren aangegeven dat ze het ontbijt om stipt 08:00 uur voor onze deur zou neerzetten. Ik houd echt heel erg van verassingen dus ik was ook super nieuwsgierig naar het ontbijtje wat op ons stond te wachten achter de deur. Het was een uitgebreid ontbijt met broodjes, kaas, verschillende vers bereide smeersels, een smoothie en yoghurt. Echt heel relaxed om de zondag te beginnen met een klaargezet en goedgevuld ontbijtje. Niks beters dan dat! 🙂

Ik raad het anderen zeker aan om een bezoekje te brengen aan De Nobele Hoeve en deel te nemen aan één van de activiteiten die hier worden georganiseerd. Check hier de website voor meer informatie. Ik houd zelf van uniek overnachten en dat was bij De Nobele Hoeve zeker het geval. Het heeft een verhaal dat raakt en dat maakte een overnachting hier zo bijzonder.

Belangrijke update!
De B&B van De Nobele Hoeve is helaas definitief dicht! Dit i.v.m. de intensieve verzorging van de dieren.

Xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *