De makkelijke mueslireep voor to-go

Nee, deze makkelijke mueslireep bevat geen gekke ingrediĆ«nten, is zoutarm, vult als een gek en geeft je een dosis energie! Het is makkelijk om te maken en makkelijk mee te nemen voor onderweg. Bovendien is de behoefte naar een ongezonde snack al gauw weg zodra je deze reep op hebt! Trust me. šŸ˜‰

Makkelijke mueslireep

Persoonlijk houd ik van makkelijke recepten. De blender en de oven doen het werk voor je! En als het ook nog eens gezond en lekker is dan is het toch een eitje? Dit recept is best compact en aan de droge kant dus daar moet je maar ook weer net van houden. Het vult wel echt goed en bevat heel veel goede ingrediƫnten waar je lijf blij van wordt! Volgende maand begin ik met mijn afstudeerstage bij De Pindakaaswinkel waar ik super veel zin in heb. En toen dacht ik laat ik eens een makkelijke to-go snack maken met de pindakaas van De Pindakaaswinkel!

Wat heb je nodig?

Ingrediƫnten (14 stuks):
1 kop gemalen havermout
1,5 kop hele havervlokken
1,5 kop cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
3 el gemalen lijnzaad
1,4 kop rozijnen
1/4 kop cranberry’s
6 kleine dadels
1/2 kop pindakaas van De Pindakaaswinkel
3 el kokosbloesemsuiker
5 el kokosolie
1/2 kop pompoenpitten
1/4 reep pure chocolade
2 el maple syrup
Eventueel dadelstroop
Een rechthoekige bakvorm

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vaak gaat het bij onze oven snel en daarom zet ik het 10 graden lager. Je zou het uiteraard ook op 180 graden kunnen zetten, afhankelijk van hoe heet jouw oven wordt. Ook week je nu de dadels in een schaaltje met warm tot heet water, zodat het wat zachter wordt en beter mengt met de rest van de ingrediƫnten.

Vervolgens ga je verder met de rest. Gebruik niet meteen alle havermout. Gooi de gemalen havermout met 1 kop havervlokken in een keukenblender. Je houdt nu dus nog een halve kop hele havervlokken over voor later. Haal de zachte dadels uit het water en voeg deze toe bij de havermout. Nu voeg je de rest van de ingrediƫnten toe. De pure chocolade snijd je in stukken en deze roer je er ook doorheen. Zet je keukenblender aan en mix alles door elkaar tot alle ingrediƫnten goed gemengd zijn. Nadat alles is vermalen roer je de rest van de hele havervlokken erdoorheen.

Leg een vel bakpapier in de bakvorm. Haal vervolgens het deeg uit de keukenblender en verspreid deze gelijk over de bakvorm. Druk stevig aan. Zet in de oven voor 35 tot 40 minuten. Check tussendoor een paar keer of het niet te snel gaat.

Makkelijke mueslireep

xo Laura

Volg: