Warme (vegan) chocolademelk

Oké, de koude dagen zijn wel zo’n beetje voorbij, maar toch wil ik graag dit recept met jullie delen. Wie weet komen er nog een paar koude dagen de hoek om kijken, want hé, je weet het nooit met dat Nederlandse weer. In het recept hieronder geef ik jou mijn versie van een heerlijke kop warme chocolademelk. Zo plantaardig als wat én natuurlijk super lekker! Plof lekker op die bank van je na een zware werk- of studiedag met een kop warme chocolademelk en jouw favoriete serie 😉

Warme vegan chocolademelk

Wat is jouw meest geliefde drankje tijdens de winter? Ik moet zeggen dat ik niet heel vaak chocolademelk drink, maar als ik het een keer drink, geniet ik er heel erg van! En ik weet dat als je het zelf maakt het veel gezonder is dan een pak chocolademelk uit de supermarkt en dat voelt dan wel heel goed. Verder minder ik met thee, althans met die theezakjes, want ik merk dat ik er gele tanden van krijg 😮 Dus dat drink ik echt maar heel af en toe, haha. En als ik het maak dan doe ik er het liefst verse theebladeren in, zoals munt en tijm met een beetje agave siroop en een schijfje citroen. Maar nu weer over op de chocolademelk. Een echt winters drankje als je het mij vraagt. Hieronder het recept!

Warme chocolademelk (2 kopjes)

Wat:
2 koppen amandelmelk
2 el cacaopoeder
3 el agavesiroop
1 el (kokosbloesem)suiker
AH slagroom

Hoe:
Schenk de amandelmelk in een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur. Blijf de melk tijdens het opwarmen roeren voor ongeveer 10 minuten. Vervolgens doe je de cacaopoeder erbij. Roer alles voor een minuutje goed door. De cacaopoeder lost langzaam op en heeft tijd nodig om goed te smelten en te mengen met de melk. Roer de cacaopoeder daarom nu nog 7 minuten door de melk en zet tegelijkertijd het vuur iets lager. Hierna zet je het vuur uit en roer je de agavesiroop en suiker erdoorheen. Roer nog even goed door en schenk de chocolademelk in twee mokken. Top het af met een dot slagroom en een snufje cacaopoeder! Tast toe 🙂

Warme vegan chocolademelk
Volg: