Pulled Oats nachoschotel

Let’s go Mexican tonight! Tenminste, als je van Mexicaans houdt. Deze nachoschotel met Pulled Oats van Gold&Green is verrukkelijk en makkelijk te maken. Een nachoschotel zonder vlees? Dat kan gewoon. Genoeg andere lekkere alternatieven. Zo heb je Pulled Oats, wat eruit ziet als echt vlees en ook nog eens een heerlijke structuur heeft. Ik vond ‘m perfect om uit te proberen in een nachoschotel.

Pulled oats nachoschotel

Eet jij vaak Mexicaans? Ik eigenlijk bijna niet, terwijl het zo ontzettend lekker is. De Pulled Oats Naturel die ik voor dit gerecht gebruikt heb, is zeker een aanrader. Het is een goed en veelzijdig alternatief voor de veganist, vegetari├źr of gewoon als je een keer iets anders wilt proberen. Nou, genoeg gepraat. Laat ik het recept met je delen. Vamos! ­čśÇ

Pulled Oats nachoschotel (4 personen)

Wat heb je nodig?

 • 1 (flinke) el olijfolie (bakolie)
 • 1 rode ui
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 tl (picadillo) Mexicaanse kruiden (bijv. van Euroma)
 • 250 gram Pulled Oats van Gold&Green
 • 2 zoete puntpaprika’s
 • 2 handjes cherrytomaatjes
 • 3 lente-uitjes
 • 150 gram zwarte bonen
 • 150 gram ma├»s
 • 200 gram tomaten polpa (Heinz)
 • 3 el kookroom
 • 200 gram geraspte kaas
 • 150 gram nachos
 • Een handje verse koriander
 • 1 avocado
 • 1/2 limoen (het sap hiervan)
 • Ovenschaal

Hoe maak je het?

Snijd eerst de helft van de rode ui fijn en de andere helft in ringen. Snijd ook de knoflook of pers deze uit. Leg apart. Ook de zoete puntpaprika, cherrytomaatjes en lente-ui snijd je alvast.

Verwarm de oven voor op 200┬░. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middellaag vuur. Voeg de helft van de fijngehakte rode ui toe aan de pan met olie. Roer dit een minuutje door en voeg hierna de knoflook toe. Roer een paar seconden. Voeg vervolgens de Pulled Oats toe. Indien gewenst voeg je nog een beetje olijfolie toe. Bak de pulled oats 2 minuten op een laag vuurtje. Voeg hierna de paprika, cherrytomaatjes, de helft van de gesneden lente-ui, zwarte bonen en ma├»s aan toe. Roerbak voor 3 minuten. Voeg dan de tomaten polpa toe en roer door tot alle ingredi├źnten goed met elkaar gemixt zijn. Giet de kookroom erdoorheen. Roer een paar seconden en zet het vuur uit. Tot slot doe je er nog een handje geraspte kaas bij. Ook dit roer je er weer even doorheen.

Nu we gaan we stapelen! Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. De eerste laag wordt een laagje nacho’s. Deze laag bedek je met de vulling die je net hebt gemaakt. Strooi hier een laagje kaas op en herhaal dezelfde stappen. Eindig met een laagje nacho’s, uienringen en geraspte kaas. Zet het voor 10 tot maximaal 15 minuten in de oven.

Haal je nachoschotel uit de oven en decoreer met de overgebleven lente-ui. Snijd de koriander grof en ook deze voeg je als topping toe. En als je het helemaal compleet wilt maken, maak je er natuurlijk ook guacamole bij. Prak een rijpe avocado en roer hier wat limoensap doorheen. Buen provecho! ­čÖé

Pulled oats nachoschotel
Volg: