You’re kidney me!

En dan heb ik het over quinoa kidney burgers! Houd jij ook zo van burgers? I love it! Ik wilde een goed vullende burger maken en daarom bevat deze burger ook enorm veel proteïne door de quinoa en de bonen die de hoofdingrediënten vormen van deze yummy veggieburger. Burgers kun je op zo veel verschillende manieren maken en dus ook altijd naar jouw smaak! Benieuwd hoe je deze gezonde en vegan burgers kunt maken? Check ‘t hieronder!

Quinoa kidney burgers (ongeveer 6 stuks)

Wat:
1 kop gekookte quinoa
1 1/2 kop kidney bonen (uitgelekt)
2 teentjes knoflook
1 sjallot
Handje zongedroogde tomaat (ongeveer 10 stuks)
Handje koriander
1 el sojasaus
2 el edelgistvlokken
4 el quinoameel (of havermout)
Handje amandelen 

Hoe:
Snijd de knoflook en sjallot in stukjes en meng deze samen met de quinoa, bonen, zongedroogde tomaat, koriander, sojasaus en edelgistvlokken in een blender. Af en toe zul je even moeten stoppen met blenden om de randen schoon te maken zodat alles goed met elkaar vermengd wordt. Blend voor ongeveer 10 minuten goed door en als het deeg nog te nat is kun je wat meel erbij toevoegen. Gooi als laatste nog wat amandelen erdoorheen. Blend dit niet te lang door, zodat je nog een crunchy bite hebt van de stukken amandelen. Als het deeg niet meer te nat is kun je er een bal van maken en in de gewenste burgervorm kneden. Vervolgens leg je de burgers op een bord een half uurtje in de koelkast, zodat ze wat steviger worden en voor de mensen met haast: 10 minuutjes in de vriezer werkt ook prima! Verhit wat sesamolie in je koekenpan en leg hier je burgers op. Bak het op een middelmatig vuurtje voor ongeveer 6 minuten goed bruin aan beide kanten en je burgers zijn ready to eat! Oké, misschien wel een beetje laten afkoelen 😉

Je kunt natuurlijk zelf bepalen wat je samen met je burger wilt eten. Zo heb ik wat hummus gemaakt met tomaatjes, spianzie en ketchup op een bruin bolletje! Super lekker!

xo Laura

 

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *