The 2018 detox juice (and cookies!)

 

Gelukkig nieuwjaar iedereen! Ik hoop dat jullie net zo’n onvergetelijke Oud&Nieuw feest als ik hebben gehad! Maar het is alweer 2018. Het is net of iemand met een afstandsbediening de tijd doorspoelt… wat gaan de dagen snel voorbij, zeg. Om eerlijk te zijn heb ik mijn 2017 nog nooit zo gezond afgesloten! Hoe dat zo denk je dan? Lees hieronder waarom en check ook mijn nieuwe detox recept zodat jij het nieuwe jaar, fris, fruitig en gezond begint!

Je kent het wel. December. Een feestmaand, dus meestal ook een vreetmaand. En dat klopt ook wel, maar dit keer zag het er anders uit voor mij. Ten eerste is het mijn eerste vegan december geweest, heb ik geen oliebollen gegeten, heb ik in plaats van kruidnoten kopen, zelf kruidnoten gemaakt, geen chocoladeletter gekocht dit jaar en sowieso al veel minder chocola gegeten dan voorgaande jaren. Al met al is afgelopen decembermaand best december proof geweest voor mij! Normaal gesproken als ik 1 januari op de weegschaal sta ben ik dan ook bijna 5 kg aangekomen, maar dit keer ben ik geen ene gram aangekomen! Wat is hier het resultaat van? Nou, ik voelde mij afgelopen december lichter dan andere jaren, bijna nooit opgeblazen en fitter terwijl ik toch ook nog kon genieten van lekkere hapjes, maar dan meestal zelfgemaakt en gezonder! Aan de andere kant heb ik nog nooit zoveel alcohol gedronken als in deze maand. En dát voelde ik ook, maar dat was dan weer niet zo’n prettig gevoel.

Ik weet dat velen van jullie ook mee hebben gedaan aan het verleidelijke vreetfestijn van de afgelopen maand. Al dat lekkers is gewoon moeilijk te weerstaan. En kom op, in december mag je wel wat extra eten, dat hoort er ook wel bij met al die leuke feestjes en familiereünies. Maar nu is het januari, een gloednieuw jaar en hoe kan je die anders beter beginnen dan met eten en drinken dat vol vitamientjes zit? Daarom heb ik speciaal voor jullie een detox juice in de aanbieding en daarbij ook nog een gezond koekje waar je van kunt genieten!

Een paar jaar terug heb ik de beste aanschaf in mijn leven gedaan. Een juicer kopen. Wat is dat apparaat toch handig! Ik raad het iedereen aan om er één in huis te halen, want voor je het weet pers je er iedere week de heerlijkste sapjes uit. Er zijn verschillende (slow)juicers op de markt, van goedkoop tot duur, van klein tot mega. Wij hebben er thuis één van het merk Princess en ik ben er ontzettend blij mee. We drinken iedere week weer een ander lekker sapje dat je huid een super glow geeft en je energie voor twee geeft! Het kost wel even wat geld om het aan te schaffen, maar ik garandeer je dat je ‘m regelmatig zult gebruiken als je ontdekt wat voor goeds het allemaal voor je doet. Je kunt natuurlijk ook buitenshuis vele groente- en fruitsapjes kopen, maar het thuis zelf maken blijft toch het goedkoopste en stiekem ook het lekkerste. Check hieronder het recept:

The 2018 detox juice (2 glazen)

Wat:
2 kop spinazie
2 appels
3 selderijtakken
klein stukje verse gember

Hoe:
Gooi allereerst het stukje gember in je juicer en voeg daarbovenop de spinazie toe, appels en selderij. Dit zorgt ervoor dat al het sap van de gember vrijkomt en je er dus zoveel mogelijk van profiteert. Gember werkt ontstekingsremmend en helpt ook tegen misselijkheid! Gember is dus echt een natuurlijke medicijn!

Daarnaast heb ik ook nog een lekker koekje gemaakt dat ik met jullie wil delen en dat goed bij de detox juice past. Op dit moment ben ik bezig met een 5-daagse detox van Tone It Up. Hierbij ontvang je een complete maaltijdenplan waarbij alle maaltijden voor die week op een rijtje staan. De coconut macaroons is dan ook één van de recepten van Tone It Up die in het plan staat. Deze heb ik vandaag uitgeprobeerd en ik vind het zo lekker dat ik het gewoon met jullie moet delen!

Coconut macaroons (14 stuks)

Wat:
2 rijpe bananen
1 lijnzaadei (1 el gebroken lijnzaad + 2,5 el water)
2 scheppen proteïnepoeder
1 kop kokosnootvlokken

Hoe:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen fijn met een vork en laat het lijnzaadei 10 minuutjes goed intrekken, zodat het een gelei-achtige substantie vormt. Roer de proteïne erdoorheen en het lijnzaadei. Tot slot meng je de kokosnootvlokken erdoorheen. Zo simpel is het! Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en schep met een eetlepel een stuk uit het beslag. Verspreid de koekjes in ronde vormpjes op de bakplaat en laat het voor 15-20 minuutjes in de oven staan. Vooral door de hoeveelheid proteïne die erin zit is het een zeer geschikt koekje voor na het sporten! Bovendien is het een lean, clean en green koekje zonder gekke toevoegingen en dus prima past in een gezond voedingspatroon.

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *