Lots of love recepten

 

Of je nu iets gaat doen met Valentijnsdag of niet, lekker eten hoort er altijd bij! Vandaag deel ik 3 valentijnsrecepten met jullie en ik verklap alvast dat er nogal wat chocola bij zit. Dus voor de chocoliefhebbers onder ons scroll maar naar beneden. Daarnaast heb ik er ook nog een gezonde love juice bij toegevoegd die je, als je een juicer in huis hebt, ook kunt uitproberen! Fijne Valentijnsdag alvast! 🙂

Choco bonbons (10 stuks)

Wat:
Hartjesvormpjes (bijv. bij de Pipoos)
1,5 reep pure chocola
Aardbeien

Hoe:
Snijd de aarbeiden in dunne plakjes en snijd hier een hartjesvorm uit. Op deze manier past het makkelijk in het vormpje. Smelt de chocola in een steelpan en giet dit vervolgens voor de helft vol in de vormpjes. Leg hier de stukjes aarbeien in en giet er de rest van de chocola erin. Bewaar dit minimaal een half uur in de vriezer en ze zijn klaar om op te eten! Lekker als snack of bij de wijn.

Misschien merk je het witte gedeelte in de bonbons. Ik had namelijk wat geexperimenteerd met een combinatie van kokos in de bonbons. Dit vond ik zelf niet echt een succes, maar je kunt er gerust een beetje kokosrasp tussen doen als je van kokos houdt! 6 bonbons heb ik geheel van chocola gemaakt en 9 bonbons met aardbeivulling.

Chocolate chip love cookies (22 stuks)

Wat:
4 el kokosbloesemsuiker
1/2 kop quinoameel
1/2 kop havermeel
1 reep pure choco stukjes
Handje walnoten
4 el cacaopoeder
Snufje zout
1/2 tl baking soda
2 lijnzaad eieren
1 tl vanille extract
1/2 kop kokosolie
1 geprakte banaan

Hoe:
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng allereerst de droge ingrediënten in een grote kom. In een apart schaaltje maak je de lijnzaadeieren klaar. Dit doe je door 2 el gemalen lijnzaad met 4 el warm water te mengen. Laat dit 10 minuutjes zo staan totdat het een geleiachtig substantie vormt. Ondertussen doe je de droge ingrediënten bij elkaar in een grote kom. Meng vervolgens de lijnzaadeieren met de vanille extract, kokosolie en banaan in een aparte kom. Zodra je dit goed met elkaar gehusseld hebt kun je dit mengsel bij de droge ingrediënten toevoegen. Roer dit door en voeg eventueel nog wat eetlepels havermeel en quinoameel door het beslag als je het nog wat te nat vindt.

Vorm nu balletjes van het chocoladedeeg en druk dit een beetje plat. Leg de koekjes één centimeter van elkaar op de bakplaat bekleed met bakpapier en bak het voor 25 minuten. Laat de koekjes een half uurtje afkoelen. Lekker bij een kopje thee of koffie, of gewoon als tussendoortje!

The lovely red juice (2 glazen)

Wat:
2 tot 3 grote bieten
2 winterpenen
1/2 ananas
1 appel
1/2 citroen
Stukje gember (optioneel)

Hoe:
Als je de gember gebruikt gooi je deze samen met de citroen als eerste door de juicer. Op deze manier profiteer je volop van het stukje gember omdat de rest van de ingrediënten die je er daarna in doet al het sap van de gember er volledig doorheen persen. Tot slot gooi je de appel, ananas, wortels en bieten erin. Roer de juice door en schenk het in twee grote glazen. Cheers to pure love! Zelf drink ik een juice meestal als lunch samen met (banaan)brood of een smoothie bowl erbij!

Hopelijk kunnen jullie hier wat inspiratie uit halen 😉 Wat doen jullie met Valentijnsdag? Deze dag is voor sommige misschien een beetje overdreven of commercieel, maar nu het eenmaal een feestdag is kun je er net zo goed een feestje van maken, toch? En daarvoor hoef je helemaal geen vriendje te hebben! Gezellig een meidendagje of avond organiseren is ook super gezellig!

Sending you lots of love.

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *