Scrambled ”eggs”

 

Ik herinner me nog goed dat ik mijn eerste scrambled eggs in Canada bij familie heb gegeten. Ik was meteen verliefd en voor ik het wist maakte ik thuis iedere week dit heerlijke gerechtje. Vorig jaar at ik nog vaak scrambled eggs, maar vanaf afgelopen zomervakantie eet ik geen dierlijke producten meer en ben ik vanaf dat moment gaan kijken voor alternatieven die net zo lekker smaken als een eitje. Er zijn verschillende versies om scrambled ”eggs” te maken. Bijvoorbeeld met tofu of kikkererwtenmeel. Allebei heel lekker maar toch allebei verschillend qua structuur en smaak. Voor dit recept heb ik kikkererwtenmeel gekozen. Als je van ei houdt, probeer dan zeker eens deze versie uit als afwisseling!

Edelgistvlokken komt ook in dit recept voor. Dit kun je kopen bij o.a. Holland & Barrett. Ik voeg het bij dit recept toe, omdat het een kaasachtige smaak geeft en een wat zoutige smaak geeft aan het eten. Met edelgistvlokken kun je namelijk ook heerlijke ”Mac & Cheese” pasta maken en andere lekkere kaassausjes of als parmezaanse kaas gestrooid over je favoriete gerecht. Edelgistvlokken is goed voor haar, huid en nagels en bevat veel vitamine B, zink en ijzer. Het verlaagt daarnaast je cholesterol, verlaagt de kans op kanker, versterkt je immuunsysteem en geeft je energie. Onmismaar in een plantaardig voedingspatroon als je het mij vraagt. Ik ben fan! Vaak is vitamine B-12 ook toegevoegd aan deze lekkere smaakversterker wat je vaak alleen terugziet in dierlijke producten, wat ook nog een bonuspuntje is.

Scrambled ”eggs” (voor 2 personen)

Wat:
1 kop kikkererwtenmeel
Snufje himalayazout en peper
2 el edelgistvlokken
1 kop water of plantaardige melk
Handje kastanjechampignons
2 plakjes vegan kaas
Olijfolie

Hoe:
Voeg de kikkererwtenmeel met de himalayazout, peper en edelgistvlokken in een kom samen. Roer dit door en giet hier het water of de plantaardige melk bij. Roer dit nogmaals door tot alles gemengd is en tot slot gooi je de champignons erbij.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet het ”ei” beslag in de pan. Wacht een klein minuutje, voeg er stukjes kaas bij toe en roer met een spatel zachtjes door het beslag tot je kleine stukjes scrambled ”eggs” krijgt. Blijf een paar minuutjes doorroeren en serveer het samen met wat groene groente, koriander, een snufje zout en nog meer groente(ja, ja!), zoals paprika!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *