Courgetti pasta pesto style

Pasta pesto, pasta carbonara, Mac&Cheese macaroni, penne, lasagna, spaghetti, tortellini… Je hebt zo ontzettend veel pasta varianten! Er zal er vast wel één tussen zitten die je lekker vindt of je bent een diehard pasta fan en vindt het allemaal lekker. Toch is er misschien één pasta variant dat je nog niet hebt uitgeprobeerd: courgetti pesto! Courgetti staat voor een combinatie van courgette en spaghetti voor als je dat nog niet wist. 😉 Oké, het is misschien niet echt een pastagerecht, maar het ziet er wel zo uit! Bovendien smaakt het echt heel goed en is het perfect voor de warme en zonnige lentedagen. Ik geef je het recept!

courgetti gezond

courgetti recepten

Courgetti is een goed idee om eens in plaats van pasta te eten. Het heeft dan misschien minder khoolydraten dan pasta, maar het is alles behalve slecht voor je. Dit komt doordat courgette heel erg veel vitamine B bevat, wat goed is voor onder andere je haar, huid en weerstand. Daarnaast zorgt courgette er ook voor dat je spijsvertering beter functioneert en is het goed voor je hart en bloedvaten. Bovendien is courgette ook goed voor je ogen! Ik zie geen reden om geen courgette in je voedingspatroon toe te voegen als je eenmaal weet hoeveel gezondheidsvoordelen het voor je heeft!

Courgetti pasta pesto style (2 personen)

Wat:
2 courgette
1/2 broccoli
2 el olijfolie
1/4 tl knoflookpoeder
1/4 tl paprikapoeder
1 kop cherry tomaatjes
3 el pesto (AH vegan pesto)
6 olijven
1 avocado
Handje pompoenpitten
Snufje peper
Paar basilicumblaadjes
Spiraalsnijder

Hoe:
Als je een spiraalsnijder hebt haal dan de 2 courgettes erdoorheen. Als je geen spiraalsnijder hebt dan kun je ook met een mes hele dunne strookjes snijden in de lengte van de courgette.  Snijd de broccoli in kleine stukken en marineer deze met de olijfolie, knoflookpoeder en paprikapoeder. Vervolgens laat je de broccoli een paar minuten grillen in een grilpan of bakken in een wokpan. Verwarm de courgetti ook een paar minuten in een grote pan met wat olijfolie. Roer de broccoli en courgetti regelmatig om. Zodra dit klaar is zet je de courgetti apart in een grote saladekom. Roer hier de pesto doorheen, cherry tomaatjes, pompoenpitten en olijven. Zodra de broccoli klaar is met grillen roer je de broccoli ook door je courgetti. Verdeel de courgetti op 2 borden. Snijd de avocado door de helft en verdeel dit in plakjes over de twee gerechtjes. Tot slot versier je de courgetti met wat basilicumblaadjes!

courgetti pasta pesto

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *