Hotspot: Miss Nice Banana

Dit leuke en nieuwe eettentje in Gouda heeft eind februari haar deuren geopend en stond op mijn lijstje om eens uit te proberen! Gisteren ben ik hier samen met mijn moeder komen lunchen en het was echt top, van het eten tot aan de gastvrijheid van de eigenaresse van Miss Nice Banana.

miss nice banana

Miss Nice Banana is opgericht door Hesse-Anne. Haar foodbar is veganistisch, glutenvrij, sojavrij en het concept is geïnspireerd door bananen. De groente en fruit die Miss Nice Banana gebruikt komen van lokale boeren. Daarnaast zijn alle producten Fairtrade, milieuvriendelijk en recyclebaar. Wat ik ook leuk vind aan haar foodbar is dat het betaalbaar is. Als ik het vergelijk met andere vegan eettentjes waar ik een keer ben gaan eten vind ik het bij Miss Nice Banana goed betaalbaar. Hesse-Anne vertelde mij ook dat ze graag wilt dat jongeren (en studenten) ook bij haar kunnen eten zonder dat hun portemonnee eronder lijdt.

Ik heb als lunch voor de ‘special’ gekozen dat bestaat uit gevulde zoete aardappel met salade, tomaatjes, avocado en hummus. Het was héér-lijk! Daarnaast heb ik een versgeperste bietenjuice gedronken en een lekkere carrotcake als dessert! Genietend van het eten bij het raam, het zonnetje in m’n gezicht, gezellige bachata muziek op, oogjes dicht… en het lijkt alsof ik mij op een tropische vakantiebestemming bevindt! Daarnaast mochten we zelfs wat proeven van een aarbeien bananenijsje dat Miss Nice Banana op dat moment had klaargemaakt. In de foodbar kun je ontbijten, lunchen en avondeten. Check hier de precieze openingstijden! Vers geperste juices, ijs bowls, desserts, soep, maaltijdboxen, etc. Op de menukaart van MNB vind je het totale aanbod aan lekkernijen! De foodbar is seizoensgebonden en de menukaart is hierdoor iedere keer weer anders.

miss nice banana

Plantaardig en duurzaam

Verder wilt MNB aan anderen laten zien dat gezond en plantaardig eten niet duur hoeft te zijn. Bovendien zijn de plantaardige maaltijden hartstikke gevarieerd en kun je er de lekkerste combinaties mee maken! Bij MNB kom je geen toegevoegde suikers, conserveringsmiddelen, geur-kleur en smaakstoffen in producten tegen. Alles wordt dus in zijn puurste vorm bereid. Daarnaast richt MNB zich niet alleen op plantaardig eten, glutenvrij en sojavrij, maar houdt zij zich ook bezig met duurzaamheid. Zo bestaat de verpakking uit biologisch afbreekbaar materiaal en kun je met 15% korting glazen flesjes bijvullen met de lekkerste verse sapjes!

Gouda is een super leuke stad met een gezellige en oude binnenstad! MNB bevindt zich dan ook in een heel schattig straatje met leuke kleine loopbruggetjes en grachtjes. Een bezoekje aan MNB zou ik zeker aanraden. De eigenaresse is ook hartstikke gastvrij en staat open voor een praatje en tips! Deze zomer komen trouwens de banana ijs bowls op het menu te staan. Yum! Al met al, toppie!

miss nice banana

miss nice banana

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *