Recept: the green poké bowl

 

Eén van mijn favorieten waar je op los kunt gaan! Een poké bowl stel je naar jouw eigen smaak samen. Het is dus een erg variërend en lekker gerechtje met heel veel vitaminen en mineralen! Ooit eens een poké bowl gegeten? Probeer dit recept eens uit en ik weet wel bijna zeker dat je het lekker zult vinden. 🙂

poké bowl

Wat is een poké bowl?
De poké bowl komt oorspronkelijk uit Hawaii en wordt uitgesproken als pokay. Dit gerecht bestaat voornamelijk uit vis en verschillende soorten groenten. Omdat ik op mijn blog uitsluitend plantaardige recepten plaats is dit recept dan ook 100% vegan en bevat het dus géén vis, maar wel heel veel ander lekkers! Ja, ja, ik weet ‘t. Een poké bowl zonder vis is eigenlijk geen poké bowl, maar hé het kan en is evengoed lekker! Daarnaast werd vroeger in Hawaii de poké bowl vroeger vooral gegeten als kleine snack, maar nu is het een ware kunstwerk geworden en een maaltijd in één.

De poké bowl vind ik heel veel lijken op de buddha bowl wat ook ontzettend goed smaakt. Hier heb ik eerder een recept van gemaakt. Het verschil is dat de buddha bowl vooral uit groente bestaat en een poké bowl juist uit een grote hoeveelheid vis en een kleiner deel uit groente. Een poké bowl is eigenlijk een soort sushigerecht alleen dan in de vorm van een salade! In Nederland heb je een paar plekjes waar je een heerlijke poké bowl kunt scoren. Zo heb ik samen met een vriendin in Utrecht bij Poké Perfect gelunched, daar heb ik bovendien mijn allereerste poké bowl gegeten. Vervolgens ben ik hier zo enthousiast door geworden dat ik vanaf nu mijn eigen poké bowl variant maak wat voornamelijk uit groente bestaat. Het vult, het is lekker, gezond en het ziet er vrolijk en kleurrijk uit! Wat wil je nog meer?!

poké bowl

Recept The green poké bowl (2 personen)

Wat:
1 kop zilvervliesrijst
1 avocado
1 geraspte winterpeen
1 biet
1/4 kop zeewier
1/4 kop sojabonen
1 tl sesamzaad
2 el hummus*
Paar takjes koriander
Eventueel wat sojasaus

*Zelfgemaakte hummus maken? Good job! Hier het recept à la nature pure:

Wat:
1/2 kop kikkererwten
2 el kikkererwtenwater uit blik
1 tl tahini
1/4 tl komijn
1 el citroen
2 el bio mayo
Snufje peper

Hoe:
Kook allereerst de rijst. Snijd de avocado, rasp de wortel en snijd de biet in stukjes. Nu ga je verder met de hummus. Meng alle ingrediënten voor de hummus in een kleine mixer glad. Zodra de rijst gekookt is schep je dit in een diepe kom. Versier de bowl met de avocado, wortel, biet, zeewier, sojabonen en sesamzaad. Vervolgens giet hier wat hummusdressing overheen en top it off met wat koriander! Tot slot kun je er eventueel nog een scheutje sojasaus doorheen gooien voor een wat zouter gerechtje.

poké bowl

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *