Fit and Green ice cream

 

Over warm weer en ijsjes gesproken! Wat is het warm, maar wat is het ook ontzettend lekker. De zomer is echt mijn favoriete seizoen! Daarnaast hoort er natuurlijk een ijsje bij de zomer, maar wat mij betreft kan ijs eigenlijk altijd, ook met slecht weer. Toch is het eten van een ijsje in de zomer heerlijk verkoelend en is het zelfs gezond voor je! Ik heb het hier over huisgemaakt ijs wat je in een seconde (dankzij onze lieve blenders) om kunt toveren in lekker en gezond ijs.

Fit and Green ice cream

Who’s craving ice creams?! Me! Zo heb ik deze week nog best veel ijsjes gemaakt, zoals een smeuïge ice cream bowl en ijslolly’s. Hm, het Engelse woord popsicles klinkt toch leuker dan ijslolly’s, haha. Als je thuis een keukenblender hebt en/of ijsvormpjes met bijbehorende stokjes dan ben je al een heel eind. Beter nog, je hoeft alleen jouw favoriete ingrediënten met elkaar te mixen en klaar ben je! Waarom nog je geld uitgeven aan ongezonde ijsjes als je het makkelijk zelf kunt maken.

Gezondheidsvoordelen

Bovendien haal je zoveel voordeel uit zelfgemaakt ijs. Zo is het niet alleen natuurlijker en gezonder, maar bevat het ook minder calorieën. Doordat het gezond is bevat het ook nog eens veel vitamientjes! Hier krijg je een ware oppepper van en voel jij je goed in je vel. Daarnaast krijg je van zelfgemaakt ijs niet zo snel een vol of opgeblazen buik en is het natuurlijk een veel goedkoper alternatief! Voor de luilakken onder ons is dit recept té makkelijk voor woorden en hoef je er vrij weinig moeite voor te doen. Nogmaals, bedankt blender.

Verder heb je maar een paar ingrediënten nodig voor je ijs. In dit recept zit o.a. spirulina. Spirulina is gemaakt van zeewier en algen. Het is rijk aan eiwitten, antioxidanten, mineralen, vitaminen en werkt ontgiftend. Het maakt je lichaam dus van binnenuit schoon en je krijgt er energie van! Daarnaast zorgen de antioxidanten voor een mooie en frisse huid. Probeer het wel altijd te mengen met een maaltijd, dus voeg het toe aan je smoothie of baksels.

Fit and Green ice cream

The Fit and Green ice cream (4 bolletjes)

Wat:
2 bevroren rijpe bananen
1/4 kop amandelmelk
Snufje spirulinapoeder
3 bevroren roosjes bloemkool

Hoe:
Bewaar de stukjes banaan en bloemkool een nachtje in de vriezer. De volgende dag gooi je dit in de keukenblender met wat plantaardige melk en een snufje spirulinapoeder. Mix het eventjes door voor een minuut. Stop even, schraap de restjes van de zijkanten met een spatel weer bij je ijsmix. Check of je een mooi lichtgroen kleurtje krijgt en anders voeg je nog een snufje spirulinapoeder toe, wat ik hier ook gedaan heb. Maak met een ijslepel bolletjes van het ijs en schep dit op een bordje of in een kommetje. Geniet van je Fit and Green ice cream!

Zo makkelijk is het dus! Het is absoluut geen tijdrovend recept. Decoreer je ijs vervolgens met je favoriete toppings. Ik heb die van mij afgemaakt met wat gesmolten pure chocolade, kokosvlokken en plakjes banaan. Wat ook heel lekker is, is om er granola overheen te strooien. Lekker crunchy! By the way, nu we het over ijs hebben… Hebben jullie mijn vorige blog post voorbij zien komen over één van mijn favoriete hotspots in Amsterdam, de Juice Brothers? Als je een dagje in Amsterdam bent ga dan zeker eens langs de Juice Brothers bij het Haarlemmerplein. Wat mij beteft vind je hier hét lekkerste ijs van Amsterdam en misschien wel van heel Nederland! Oops! 🙂

Als je minder zin hebt in een romig ijsje en juist in een waterijsje heb ik hier een verfrissend en fruitig recept voor je!

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *