Crunchy zoete aardappelfriet

Houd jij van friet? Friet, patat, hoe je het ook wilt noemen. Sinds ik terug ben uit de Verenigde Staten kreek ik opeens zoveel zin in frietjes, wat ik normaal nooit heb. Zo heb ik laatst een perfecte crunchy zoete aardappel friet gemaakt. Lekker bij een burger, pizza of als tussendoortje!

crunchy zoete aardappelfriet

Tijdens onze rondreis door West-Amerika heb ik nooit zoveel frietjes gegeten in één vakantie, haha. Het was lekker en dan vooral de afwisseling tussen normale friet en zoete aardappefriet. De lekkerste frietjes die ik op heb tijdens de reis waren garlic fries. Hemels. Je moet natuurlijk maar van knoflook houden. Het waren gewone frietjes met een heerlijke knoflook topping. Zo yummy! Definitely een favoriet! De zoete crunchy aardappelfrietjes met ketchup waren ook overheerlijk en zo staan deze twee frieten bovenaan mijn lijstje. Thuis wilde ik ook heel graag krokantere frietjes maken net als op vakantie en dat is gelukt! Hieronder deel ik graag de secret ingrediënt met julie. 😉

Zoete aardappel bevat zoveel meer gezondheidsvoordelen voor je dan de gewone aardappel. De zoete aardappel bevat erg veel vitamine A en betacaroteen wat goed is voor je huid en ogen. Daarnaast scoort de zoete aardappel hoger in vitamine C, calcium, mangesium, vezels en kalium vergeleken met de gewone aardappel. Al met al, een top groente wat je elke week zou moeten eten! 🙂

crunchy zoete aardappelfriet

Hét geheime ingrediënt voor krokante friet

Ik heb mij altijd afgevraagd hoe je huisgemaakte friet net zo krijgt als in een restaurant, zo krokant mogelijk. Eindelijk is het gelukt door een speciaal ingrediënt toe te voegen en dat is maizena. Zo is maizena eigenlijk een ander woord voor maïsmeel. In Amerika gebruiken ze hier vaak het woordje corn starch voor. Dit is in principe hetzelfde alleen noemen wij het in Nederland anders. Maizena gebruik je o.a. om sauzen dikker te maken. Bovendien heb je er slechts een kleine hoeveelheid van nodig. Door al een eetlepel maizena te combineren met zoete aardappelfrietjes creeër je al veel krokantere frietjes! That’s what I like! Het maïsmeel haalt overtollige vocht uit de frietjes tijdens het bakken en hierdoor dus veel knapperiger.

crunchy zoete aardappelfriet

Crunchy Zoete Aardappelfriet (2 personen)

Wat:
1 grote zoete aardappel
1 el maizena
1/2 tl uienpoeder
1/2 tl knoflookpoeder
1 el olijfolie
Snufje zout
Ziplock zak

Hoe:

Allereerst verwarm je de oven voor op 210 graden.

Was de zoete aardappel en snijd deze door de helft in de lengte door met schil en al. Snijd deze twee helften nog een keer door de lengte door totdat je vier plakken aardappels hebt. Nu kun je er frietjes van snijden. Snijd de frietjes niet te dun! Stop de frietjes in een ziplock zak of een grote kom. Meng nu de rest van de ingrediënten bij de frietjes en schudt de zak goed door totdat de frietjes helemaal gemengd zijn met de overige ingrediënten.

Verspreid de frietjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat de frietjes 20 tot 25 minuten bakken in de oven! Als er tien minuten voorbij zijn hussel je de frietjes even door en stop je het opnieuw in de oven. Check af en toe of het niet te snel gaat. Zwarte frietjes zijn inderdaad crunchy maar helaas niet zo tasty. Eet de crunchy zoete aardappelfrietjes samen met je favoriete frietsaus en geniet!

crunchy zoete aardappelfriet

xo Laura

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *