Easy granola recept

Oh, wat houd ik van granola! Ik houd er sowieso van als er iets crunchyachtigs in mijn havermout, yoghurt en smoothie bowls is toegevoegd. Granola koop ik eigenlijk nooit zelf, maar maak ik lekker altijd zelf. Super easy en daarom deel ik graag dit easy recept met jullie! So go make your own best version of granola yourself!

Haver, haver, ik ben gek op haver!

Ieder weekend ga ik langs bij de lokale groente en fruitmarkt bij mij in de stad. Altijd handig om zo’n grote markt dicht bij je huis te hebben! Op de markt in Dordrecht staat er ook iedere week de pindaboer: Harry’s notenbar. Iedere week weer als ik er mijn favoriete nootjes koop zie ik altijd van die zakken havervlokken op de toonbank liggen. Normaal gesproken koop ik havermout in de supermarkt en dit zijn dan meestal kleine gebroken havervlokken. Bij de notenbar hebben ze van die hele en dus grotere havervlokken. Vorig weekend bedacht ik mij dat ik daar wel een mooi granola recept van kon maken. Hup, een lading havervlokken ingeslagen dus. Dit is de eerste keer dat ik hele havervlokken heb gebruikt voor mijn granola recepten. Ik moet zeggen dat het wel echt lekker crunchy is geworden en dus een succes!

easy granola

Ben jij ook zo gek op granola? En misschien ook op pindakaas? Dan heb ik hier een recept voor je dat je vast lekker zult vinden! Dit recept lijkt overigens meer op muesli dan op granola, hihi.

Nu heb ik voor dit easy granola recept gebruik gemaakt van simpele ingrediënten. Hoe kan het ook anders. 😉 Granola geeft een lekkere bite aan je gerecht. Zo kun je het als topping strooien over je havermout, yoghurt, chia pudding of smoothie bowl. Bovendien is het ook erg lekker als tussendoortje!

Gezondheidsvoordelen

Deze easy granola vult! Daarnaast geeft het je de nodige proteïne en energie die je nodig hebt. Het recept bevat noten en pitten wat goed is voor je huid, haar en nagels. De havervlokken bevat veel eiwitten en khoolydraten die zorgen voor een dosis energie! Verder bevat havermout ook enorm veel vezels. Dat je meteen na je portie havermout de wc opzoekt is dan ook heel normaal. Het eten van havermout zorgt bovendien voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Deze superfood is dan ook iedeaal als je op gewicht wilt blijven of juist wilt afvallen. Een kom havermout in de ochtend als ontbijt en je bent voor de komende drie uur nog steeds verzadigd en grijpt niet naar ongezonde tussendoortjes!

easy granola

Easy granola recept (één grote korken jar)

Wat:

3 koppen havervlokken
1/2 kop amandelen
1/2 kop pecannoten
1 tl kaneel
1/2 kop pompoenpitten
Snufje zout
1 tl vanille extract
100 ml (plantaardige) melk
100 ml maple syrup
3 el kokosolie

Hoe:

Verwarm allereerst de oven voor op 180 graden.

Snijd de amandelen en pecannoten in grove stukken. Pak een grote kom en voeg hier de havervlokken, amandelen, pecannoten, kaneel, pompoenpitten en zout toe. Roer dit door elkaar.

In een apart kommetje meng je de melk, vanille, maple syrup en kokosolie. Roer dit goed door tot de kokosolie helemaal vermengd is met de rest van de ingrediënten.

Giet het vloeibare gedeelte bij het droge. Roer goed door. Leg een vel bakpapier op een ovenplaat en verspreid hier je granola over. Laat het 30 minuten in de oven staan. Na 15 minuten check je of het goed gaat en hussel je de granola door.

Haal je granola na 30 minuten uit de oven en laat even afkoelen. Je kunt er nu ook gedroogde abrikozen, rozijnen of stukjes chocolade bij toevoegen als je dat wilt. Bewaar de granola afgesloten in een grote pot. En nu kun je natuurlijk niet meer wachten tot je volgende maaltijd met granola! 😉

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *